/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 03 agost de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.428 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Cultura > Club lectura Sant Narcís :: Lluís Gil | 01·06·2006

El Club de lectura Sant Narcís fa balanç
davant de la Festa Major del barri

Lluís Gil |

Fa poc més d’un any, el març de 2005, començava el seu camí el Club de lectura, integrat a la vocalia de cultura de l’Associació de Veïns del barri de Sant Narcis. Certament no inventàvem res. Volíem provar si érem capaços d’engrescar un grup de persones que, durant un període de temps fixat en un mes, llegíssim el mateix llibre i trobar-nos un dia per comentar-lo, posant en comú tot allò que la lectura personal suggereix. Això és el que fan els Clubs de lectura.

Hem superat les expectatives

El Club aplega en l’actualitat dotze persones que ja hem llegit més d’una dotzena de llibres. L’experiència és totalment positiva i això ens anima a continuar en el mateix sentit. Teníem pensades altres activitats, a més de la pròpia del Club, per dur a terme paral·lelament.

Dues ja han estat posades a la pràctica: d’una banda, la convocatòria del Ir. Premi de Narrativa 2006, a atorgar i proclamar en el transcurs de la Festa Major d’enguany; de l’altra, la presentació d’un llibre, de moment d’escriptors gironins o molt propers, una vegada al mes, amb la presència de l’autor i algun altra convidat.

Pel que fa al Premi de Narrativa, en el moment d’escriure aquestes ratlles acaba de finalitzar el termini de presentació d’originals. S’han presentat al mateix 16 originals inèdits i quan llegiu aquestes ratlles el jurat ja haurà decidit quin o quins (dos únics premis, un per cada categoria) han estat premiats, que s’atorgaran en el transcurs de la Festa Major.

Pel que fa a les presentacions, n’hem fet tres: Vides amb nom de Quim Nadal; Sis homes de Josep M. Fonalleras; i El mirall i les ombres de Salvador Sunyer. Estem contents de l’interès que han despertat. Tenim algunes altres activitats en perspectiva que anunciarem en el moment que les puguem tirar endavant. Totes elles tindran la mateixa orientació: divulgar i fomentar l’afecció per la lectura i l’escriptura.

A més de tot això hem promogut, aprofitant la iniciativa de Quim Curbet publicada en un article recent a la premsa local, juntament amb l’Associació de Veïns de i El de de Ter, i recolzada per altres persones, la recollida d’adhesions, individuals i de col·lectius, per tal que l’Ajuntament de Girona doni el nom de la que va ser la primera dona regidora a Girona, l’any 1936, durant la República, Antònia Adroher.

Hem de fer públic reconeixement a Curbet Comunicació Gràfica (CCG) i, d’una manera especial, a totes les persones que integren l’equip del Centre cívic, on tenim la nostra seu, per la seva permanent col·laboració en totes les activitats.

Al vestíbul del Centre hi trobareu un plafó en el que hi anunciem les activitats del Club. Ens agradaria que fos també un espai de recollida de les vostres idees i suggeriments, els hi podeu penjar. També els podeu deixar -si ho preferiu- a la persona que hi ha al despatx. Finalment, estem estudiant la viabilitat de fer una publicació exclusiva del Club de lectura. En tindreu notícies.

Bona Festa Major!

Lluís Gil Aban és coordinador del Club de lectura de l’Associació de Veïns
i vocal d’urbanisme de l’Assoc. de Veïns del

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)