/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 21 setembre de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.477 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La sala que es destinarà a l'atenció als joves, durant les obres FOTO: SERRATLa sala que es destinarà a l'atenció als joves, durant les obres FOTO: SERRAT
: : Actualitat > 2005 :: Retalls de premsa | 12·12·2005

El centre d’informació jove L’Estació obrirà
el mes que ve després d’un any d’obres

Dani Vilà |

EL PUNT > La remodelació ha permès guanyar espai i lluminositat. El centre d’atenció per a joves L’Estació de Girona reobrirà les seves portes al gener després de tretze mesos d’una profunda rehabilitació interior. La reforma ha permès guanyar més espai a la sala principal. El centre municipal es convertirà en l’únic referent, ja que la secretaria de Joventut tancarà l’actual punt d’informació.

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Girona preveu reobrir el centre d’informació i assessorament per a joves L’Estació a principis del 2006. Actualment, les importants reformes que van obligar a tancar el centre a final de l’any passat estan arribant a la fi. Durant aquest mes només falta posar el terra al primer pis i al pis de sota, pintar l’exterior i acabar la substitució de les finestres i portes de l’espai que queda a nivell de carrer.

La remodelació que han dut a terme els arquitectes Josep Cargol i Ricard Turon, amb un cost de 400.000 €, ha permès guanyar molt d’espai a la sala d’entrada, substituint algunes parets per columnes per guanyar amplitud. Aquí es preveuen ubicar vuit taules en forma de pètal, amb capacitat per a 40 ordinadors -per bé que inicialment hi haurà menys terminals-. En aquest mateix espai, d’uns 150 m2, hi haurà un taulell per atendre i assessorar els joves que s’acostin fins al centre.

Una de les novetats és la creació de dos espais més reservats per a les consultes de feina o habitatge, que també s’integraran en aquesta sala. Per bé que inicialment no estarà operatiu, s’ha previst una zona per ubicar un bar de petites dimensions, per tal d’afavorir-hi la reunió i la trobada. Les obres han servit també per adaptar l’edifici als discapacitats, i s’ha instal·lat un ascensor.

Dues sales polivalents

Al pis de dalt s’han adequat dues sales polivalents amb la voluntat que s’hi puguin fer jornades, conferències i reunions. Una sala té capacitat per a unes 60 persones, mentre que l’altra té un aforament d’unes 30. El regidor de Joventut, Xavier Manyer, considera que la remodelació permetrà «tenir un edifici més funcional i més integrat al Parc Central, en millorar els espais interiors». Al pis de sota, s’hi ubicarà el centre de recursos i la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines, i una altra sala es reservarà per a reunions o sessions de treball amb pocs integrants.

Referent jove

El centre L’Estació es convertirà ben aviat en l’únic referent d’informació per als joves, ja que la Generalitat tancarà el que té ara a la plaça Josep Pla de la ciutat. La coordinadora de la Secretaria General de Joventut a Girona, Mireia Mata, certifica la decisió «de donar el suport aquest centre municipal per convertir-lo en referent i evitar feines paral·leles». Aquest suport es pot traduir, entre d’altres, en ajudes per la compra de material informàtic. La façana de l’antiga estació ferroviària no ha tingut cap transformació i només s’hi ha posat un panell informatiu electrònic que permetrà conèixer les activitats per a joves i adolescents que es programin a Girona. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)