/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 26 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.393 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

> Desprès de gastar-se més d'un milió d'€ en refer el teatre del Centre cívic, no poden condicionar una línea elèctrica, tenint tots els elements possibles a l'abast? FOTO: MIQUEL PAGÉS> Desprès de gastar-se més d'un milió d'€ en refer el teatre del Centre cívic, no poden condicionar una línea elèctrica, tenint tots els elements possibles a l'abast? FOTO: MIQUEL PAGÉS
: : Cultura > Teatre | 21·04·2010

El barri de Sant Narcís recupera la sala polivalent-teatre del Centre cívic molt millorada

Martí Carreras |

La notícia era que a estrenem teatre. Després de més d’un any d’obres i d’una inversió de més d’1 milió d’€, la notícia continua essent imprecisa. A ens inauguren la remodelació de la sala polivalent-teatre.

Les cròniques parlen de felicitacions i cares alegres, però també fan esment a les continues al·lusions de l’alcaldessa al sentit de ciutat de les millores. Ella recorda que la història del Centre cívic està escrita amb l’aportació de les moltes entitats que ens hi reunim, però divendres era la seva festa.

L’Ajuntament de Girona no entén, i ja comença a cansar, que els veïns no som l’enemic a vèncer sinó la raó per convèncer. A la festa de divendres -16 d’abril- cap agraïment, cap gest per a la complicitat, cap moviment fora de guió! (i encara gràcies de sortir a la foto).

No era el moment de retrets, no era el moment de recordar que després de vint anys de funcionament, el Centre cívic continua essent l’únic equipament municipal del barri!

Que per aquesta raó, mentre han durat les obres, les entitats que ens hi acollim hem hagut de fer un esforç per adaptar les nostres activitats a la manca de cap espai alternatiu, després de fer durant molts anys aquestes activitats amb unes condicions pèssimes de manteniment, so i -sobretot- seguretat.

No era el moment de recordar que si se’ls han gastat era perquè van venir de fora, que per les arques municipals, Sant Narcís, continua sense existir (parlem de les pistes, les places d’aparcament, les obres del TAV, la seguretat, les escoles, les parades d’autobús?). Si ara no toca (com no toca mai quan ens venen a veure), ens diran quan els interessa que toqui?

Altre cop la nostra elegància no ha estat corresposta

Perquè no fer retrets no pot voler dir immunitat per l’altra banda. No es pot dir tot el que es vol sinó es vol que ho diguem tot. I vostès en saben molt, i els d’aquí cada cop més!

Que la inversió feta en l’equipament és molt important ja ho tenim molt clar des del primer dia, però no escoltar les propostes que tenen els usuaris té petits inconvenients. I vostès no escolten i fan les obres de millora de cara a la galeria: la sala polivalent és ara un teatre molt ben equipat que pot donar resposta a les possibles demandes que quan l’Ajuntament tingui recursos no dubtem que posarà sobre la taula.

Sisplau!, no ens facin quedar com els dolents de sempre, que ens pensem que la sala és nostra i no volem cedir espais… ni ens imposin (encara que els hi encanti la fórmula) una utilització de l’equipament que pugui desestabilitzar el fràgil equilibri que ja abans de les obres teníem totes les entitats (que som moltes) que ja utilitzem el Centre (s’hi fan moltes activitats, i gran part a la sala polivalent)… al contrari, als de ja ens agrada que l’Ajuntament programi actes al barri (si no recordo malament, la única activitat que va caure de les Fires de Girona per culpa de la crisi va ser el concert-cafè de la plaça Assumpció), si són de qualitat millor i si serveixen per promocionar com a nucli cultural encara més!… només demanem que ens tinguin en compte quan decideixin l’ús i la dinamització del seu nou espai, el nostre únic espai! Si no ens volen escoltar, per donar un nou espai cultural a la ciutat s’hauran de carregar molta Cultura!

L’acte de divendres havia estat organitzat per entitats del barri amb l’actuació de la coral Xàntica i el trio de Joan Sadurní -ambdues, formacions del barri- tota la gent que omplia la sala érem veïns del barri il·lusionats per una gran millora pel barri (i com bé sap tothom -però alguns no recorden- el barri forma part de la ciutat i per tant la millora és de la ciutat! Ahir mateix i durant la resta del mes fins a la Festa Major de moltes entitats del barri farem actuacions a la sala per recuperar l’espai i amb ell la normalitat. Però la feina dels que han donat vida al Centre cívic aquests darrers vint anys no és el que volien ensenyar oi?

Ahir eren els del grup de teatre de l’Associació de Veïns, Fa com nou, els que oferien una representació especial per a l’inauguració, una lectura escenificada de fragments de l’obra de JosepPla: Pla-nament, amb una introducció de fragments de dues sardanes ben adients (El grup i Carícies del mestre santnarcisenc Baró). Però no va venir cap autoritat i com que ells no hi eren, tampoc han vingut els mitjans, ni les fotos, ni les masses… però a l’escenari, de nou, hi havia qualitat, molta qualitat!

Només la necessitat que vostès tenien de mostrar el poc que s’han interessat pel barri aquests anys va convertir una gran festa amb un continuarà dels nostres temors.

Sabem que és qüestió de temps, de temps i de recursos econòmics, però tard o d’hora vindran amb la seva cultura elitista i d’aparador, promoguda pels mateixos que ara ens trinxen el barri (ADIF, patrocinador de Temporada Alta i de Temps de Flors) no inverteix (ni indemnitza) cap dels barris que destrossa), per posar-nos d’exemple de l’egoisme que tenim alguns amb les inversions amb diners de tots…

Tots nosaltres (les nostres associacions, col·lectius i entitats )-fins aleshores- farem el que més bé sabem fer: activitats, cursos, balls, teatre, reunions, assemblees, projeccions… és clar que si vostès no ens ajuden a promocionar-ho com a cultura de i per a Girona, tindran la partida guanyada! (o amb el seu lèxic preferit la batalla guanyada) i nosaltres una altra llufa injusta damunt d’unes espatlles que sempre han trobat a punt per fonamentar i aixecar un dels Centres cívics municipals més actius que té Girona.

Martí Carreras i Planas és veí del

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)