/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2009 :: Retalls de premsa | 18·12·2009

El 90% de les inversions de 2010 a Girona s’hauran de finançar amb crèdits bancaris

ACN/DdG |

DIARI DE GIRONA > L’Ajuntament de Girona haurà de recorrer principalment als crèdits bancaris per poder tirar endavant les inversions de l’any vinent. A més d’haver-les reduït, el consistori no disposarà de diners estalviats. El portaveu d’ICV-EUiA a Girona, Joan Olóriz, va advertir que “l’any 2011 podria ser pitjor” pel que fa a l’endeutament municipal.

El tripartit ha confeccionat un pressupost a la baixa fixat en els 98 milions d’€ pels 103 milions d’€ d’aquest any, una baixada del 5,5%. En el capítol d’ingressos tot baixa, especialment els diners procedents de l’Estat (-22%), o les subvencions (-33%), i -a més- l’Ajuntament ha congelat els impostos i les taxes. Això obliga també a passar la tisora per les despeses. Especialment se’n ressenteixen les inversions que, enguany, seran de 7,9 milions d’€ pels 11,6 milions d’€ de 2009, un 32% menys. A més, el 90% d’aquestes inversions s’hauran de finançar amb crèdits. La frontissa de s’endú la partida més gran.

Dels 7,9 milions d’€ que es dedicaran a les inversions, 7,1 s’hauran de pagar mitjançant crèdits. No obstant això, la tinenta d’alcalde d’Hisenda, Maria Àngels Freixenet, va destacar que Girona es troba en nivells acceptable d’endeutament. L’alcaldessa, Anna Pagans, va remarcar que han fet un “pressupost de contenció, però responsable” i d’acord als moments de crisi econòmica que es viuen. Pagans va indicar que no es recorda en democràcia un pressupost que sigui menor al de l’any anterior i que, per tant, la situació és “extraordinària”.

La frontissa, la gran inversió

En el capítol d’inversions destaca la partida de 2,7 milions d’€ per acabar la remodelació de la frontissa de, 800.000 € per acabar les obres del carrer Migdia o 800.000 € més per començar a actuar a l’antic Cinema Modern. Altres inversions importants són els 400.000 € per remodelar la Rambla Xavier Cugat, ara afectada per les obres del TAV.

A banda dels 7,9 milions d’€ destinats a inversions, Girona també rebrà durant el 2010 una injecció de 9,5 milions d’€ procedents de la segona convocatòria de l’anomenat Pla Zapatero (ara amb el nom oficial de Fons Estatal d’Ocupació i Sostenibilitat Local). D’aquests diners, 2 milions d’€ es destinen a cobrir despeses corrents i la resta, 7,5 milions d’€, també es poden dedicar a inversions a la ciutat.

L’Ajuntament ha prioritzat fer, amb aquests diners, obres de millora a centres educatius de la ciutat, posar llums led als semàfors, instal·lar plaques fotovoltàiques sobre l’edifici de Mercagirona o la neteja de boscos.

Els tres grups del govern van reconèixer l’ajut d’aquests diners estatals -que permeten elevar les inversions totals quasi als 16 milions d’€-, però van criticar durament la caiguda de les transferències de l’Estat que han passat dels 22 milions d’€ de 2009 als 17 milions d’€ per al 2010 i han reclamat una reforma del finançament local.

L’apartat dels ingressos és un reflex fidel de la situació de crisi econòmica i totes les partides baixen. Ho fan les transferències de l’Estat, també les subvencions que cauen un 33,8% i se situen dels 9,3 milions d’€ de 2009 als 6,1 per al 2010. Segons va explicar Freixenet, el fet de no tenir grans aportacions extraordinàries -com han estat aquest any el cas Hipercor o l’edifici de l’Audiència- provoquen aquesta baixada. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)