/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 04 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.463 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Pla Educació i Convivència Sta. Eugènia·St. Narcís | 22·11·2008

El 22 nov. de 2008 es va presentar, a La Mercè, el Projecte Rossinyol del Pla Educ. i Convivència

P E i C |

El passat dissabte -22 de novembre- a les 10 del matí, en el Centre cultural La Mercè situat, a la pujada de la Mercè, va tenir lloc la inauguració del Projecte Rossinyol.

El Projecte Rossinyol troba les seves arrels a Israel, als anys setanta, on s’estableix un programa nacional de tutoria per a escolars en situacions desafavorides. En la mateixa línia, a la dècada dels noranta, la Universitat de Malmö (Suècia) va adaptar el model a la ciutat, on gran part de la seva població és d’origen estranger i s’hi plantegen problemes de desigualtat i d’exclusió.

El projecte europeu parteix de la convicció que la mentoria pot afavorir la inclusió social, la ciutadania activa i el desenvolupament personal i formatiu dels joves nouvinguts. Així, mitjançant la relació amb l’estudiant universitari, es pretén oferir als joves un rol positiu per reforçar la seva confiança i ampliar les seves perspectives. Per al mentor aquesta relació ofereix una oportunitat per comprendre la diversitat ètnica, social i cultural.

El Projecte Rossinyol s’inicia a la ciutat de Girona dins el Pla Educació i Convivència (PEiC) Santa Eugènia·Sant Narcís amb la participació d’alumnes de l’IES, del CCE Pare Coll del i del CCE Maristes del veïnat de la.

Blocs per a l’intercanvi

El Projecte Rossinyol té web propi: http://projecterossinyol.udg.edu. És una creació del coordinador del programa, Òscar Prieto. Una de les novetats de l’edició d’enguany és que els mateixos mentors disposen de blocs per explicar i intercanviar experiències amb els altres voluntaris i amb el tutor de la UdG que li hagin assignat (quatre professors els acompanyen). A banda, en el web, dos dels nens que van participar en el programa el curs passat, l’Andrei i la Guiping, hi expliquen la seva experiència. [El Punt]

EL PASSAT DISSABTE 22 de novembre de 2008

En la presentació del projecte hi van assistir els alumnes mentors, els alumnes mentorats i les seves famílies i representants de les diferents institucions participants.

Equip Comunitari del Pla Educació i Convivència (PEiC)

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)