![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
El passat dissabte -22 de novembre- a les 10 del matí, en el Centre cultural La Mercè situat, a la pujada de la Mercè, va tenir lloc la inauguració del Projecte Rossinyol.
El Projecte Rossinyol troba les seves arrels a Israel, als anys setanta, on s’estableix un programa nacional de tutoria per a escolars en situacions desafavorides. En la mateixa línia, a la dècada dels noranta, la Universitat de Malmö (Suècia) va adaptar el model a la ciutat, on gran part de la seva població és d’origen estranger i s’hi plantegen problemes de desigualtat i d’exclusió.
El projecte europeu parteix de la convicció que la mentoria pot afavorir la inclusió social, la ciutadania activa i el desenvolupament personal i formatiu dels joves nouvinguts. Així, mitjançant la relació amb l’estudiant universitari, es pretén oferir als joves un rol positiu per reforçar la seva confiança i ampliar les seves perspectives. Per al mentor aquesta relació ofereix una oportunitat per comprendre la diversitat ètnica, social i cultural.
El Projecte Rossinyol s’inicia a la ciutat de Girona dins el Pla Educació i Convivència (PEiC) Santa Eugènia·Sant Narcís amb la participació d’alumnes de l’IES, del CCE Pare Coll del i del CCE Maristes del veïnat de la
El Projecte Rossinyol té web propi: http://projecterossinyol.udg.edu. És una creació del coordinador del programa, Òscar Prieto. Una de les novetats de l’edició d’enguany és que els mateixos mentors disposen de blocs per explicar i intercanviar experiències amb els altres voluntaris i amb el tutor de la UdG que li hagin assignat (quatre professors els acompanyen). A banda, en el web, dos dels nens que van participar en el programa el curs passat, l’Andrei i la Guiping, hi expliquen la seva experiència. [El Punt]
En la presentació del projecte hi van assistir els alumnes mentors, els alumnes mentorats i les seves famílies i representants de les diferents institucions participants.
Equip Comunitari del Pla Educació i Convivència (PEiC)