/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 20 agost de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.175 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El desmuntatge FOTO: NARCÍS SANS (1968)El desmuntatge FOTO: NARCÍS SANS (1968)
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys | 18·05·2010

El 17 de maig 2010 es va presentar el projecte de reconstrucció del Pont del Dimoni, a Can Ninetes, i es va entrar al registre municipal la proposta

El projecte [pdf] |

El passat dilluns -17 de maig- a les 6 de la tarda es va presentar al Centre cívic una moció escrita, dirigida a l’Ajuntament de Girona, al registre municipal de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana de, per a la reconstrucció del :

> text de la moció (17·05·2010) [pdf, clic aquí]

> projecte: noupontdeldimoni-1357-2010 [pdf]

Tot seguit, es va fer una roda de premsa -oberta a tothom que hi va voler assistir- per tal de presentar la proposta del projecte de reconstrucció del (1357-2010), treballada i sorgida des de de Ter, que compta amb el suport d’una trentena d’entitats i col·lectius ciutadans i veïnals de, Sant Narcís, la, Can Gibert, Güell·Devesa, Girona…*.

*AV, AV, AV-Devesa, Amics de la UNESCO de Girona, Assoc. de Comerciants de de Ter, Assoc. de motos Dimonis de, Assoc. Xirois de de Ter, Assoc. Cat. per a l’Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR), Assoc. d’Hostaleria de Girona i Radial, Assoc. d’Amics del Museu d’Art de Girona, Assoc. Taca (assoc. d’artistes de les comarques gironines), Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, Banc del Temps , Casal parroquial La Patuleia de, Club de lectura del, Club Esportiu de Ter (CESET), Colla de jocs de taula de, Comunitat parroquial de de Ter (catequistes, Càritas, Centre Infantil i Juvenil Parroquial-CIJP), Coordinadora d’AMPAs·Sant Narcís, MIJAC de Ter, Mou-te en Bici (plataforma per l’ús de la bici), CCG Edicions, e-revista Els Mil i Pico [IES], revista El Despertador de, periòdic-e El [eldimoni.com]…
**Així mateix, en diferents reunions, el projecte ha estat presentat als grups municipals de l’Ajuntament de Girona de CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i PPC i a la CUP.

A la roda de premsa hi van intervenir Manel Mesquita (editor d’eldimoni.com), Ramon Macaya (president de l’AV), Dolors Reig (presidenta d’Amics de la UNESCO Girona), Eduard Herrero (veí de de Ter) i Ramon Ripoll (arquitecte; professor de la UdG; autor, d’entre altres llibres, de L’arquitecte, l’arquitectura i la ciutat: Girona 1760-1835; i autor del projecte).

> projecte: noupontdeldimoni-1357-2010 [pdf]

> justificacions: noupontdeldimoni-justificacions [pdf]

Un pont d’optimisme, el del

Sabem que patim una crisi econòmica important, i els primers que ho sabem som els veïns de de Ter, un poble de treballadors, de comerciants, d’autònoms, de gent gran i de joves, que tan se val d’on venim, si del sud o del nord, que ens estimem on vivim… que, malgrat la crisi, volem reconèixer-nos pel carrer com a veïns i lluir de tot allò que ens fa ser optimistes i orgullosos: Can Ninetes i la Marfà són dos exemples; la frontissa hauria de ser un altre punt de trobada; la plaça del Barco, la plaça major de la que tantes vegades hem parlat; les Hortes i la Devesa han de ser els pulmons dels barris; la sèquia, el nostre riu Onyar; i el sobre el ha de ser l’obra cívica que ens expliqui d’on venim tots plegats: 653 anys són molts!, i l’optimisme que demostra aquesta supervivència, un exemple per a tots.

Per la qual cosa s’entra al registre municipal de l’Ajuntament -a- un text-moció amb la intenció, tal com es sol·licita en ell, de posar sobre la taula de l’Ajuntament (en el Ple de la corporació) la resolució de l’acord pres ara fa 29 anys per a la reconstrucció del que seria/és el pont més antic de la ciutat de Girona i -així- dignificar les pedres de l’arc del pont que actualment es conserven al magatzem municipal de Mas Xirgu*** (una d’aquestes pedres està exposada a l’entrada de la parròquia de, a del Pla, d’una manera simbòlica).

***Actualment, les pedres de l’arc del , estan dipositades a Mas Xirgu

:: FOTO > A Mas Xirgu, divendres 25 d’abril de 2008, amb les pedres del de de Ter: a la foto [clic aquí] i al vídeo [dalt], Dolors Reig (Amics de la UNESCO Girona), Joan Baron (UNESCOGi), Manel Mesquita (eldimoni.com), Eduard Herrero (Ceset), Pepe Guerrero (responsable de les brigades de l’Ajuntament de Girona), Francesc Torrent (AV) i Jordi Vilamitjana (IES i Els mil i pico).

:: 29 ANYS DE L’ACORD DEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE GIRONA
> El (1357-2010), protagonista: 653 anys

:: RETALLS DE PREMSA DEL PASSAT DIMARTS 18 de maig

:: EL PUNT [DANI VILÀ]
> Els veïns de de Girona proposen la reconstrucció de l’històric a la frontissa del. Un informe tècnic mostra la viabilitat de tornar-lo a muntar a pocs metres d’on era

:: DIARI DE GIRONA [JESÚS BADENES]
> Demanen instal·lar el com a passera. Més d’una vintena d’entitats reclamen a l’Ajuntament de Girona que doni un nou ús a l’estructura

:: TV3 COMARQUES GIRONINES
> Joan Pluma: «És una bona proposta per estudiar i que val la pena considerar-la i que segurament resolt un problema històric respecte de com reinstal·lar el »

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)