/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 10 febrer de 2016 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico El triangle del premi Jordi Vilamitjana No fa massa dies es va presentar oficialment a la ciutat de Girona, la creació del Premi Literari Jordi Vilamitjana, impulsat per l'Institut Santa Eugènia i eldimoni.com. No cal dir que aquest anunci m’ha plagut especialment per diversos motius. El més important, a nivell personal, pel reconeixement que suposa a la vida –massa curta– d'un…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Paquita Pasqual i Eduard Herrero, president del Club de Bàsquet Santa Eugènia de Ter CESET. Els dos professors de filosofia es jubilen FOTO: DIARI DE GIRONAPaquita Pasqual i Eduard Herrero, president del Club de Bàsquet Santa Eugènia de Ter CESET. Els dos professors de filosofia es jubilen FOTO: DIARI DE GIRONA
: : Paulo Freire > Opinió | 06·07·2004

Eduard Herrero

Pere Lladó |

El proppassat diumenge Diari de Girona ens informava de la jubilació de dos dels professors més emblemàtics de l’Institut Vicens Vives al llarg d’aquests darrers anys. Eduard Herrero i Paquita Pasqual diuen adéu a les aules després d’haver dedicat els millors anys de les seves vides a ensenyar filosofia en un temps que no era gens fàcil expressar-se en llibertat. D’ara endavant una nova generació de docents explicaran Kant, Marx o Freud als alumnes gironins, però no hi ha dubte que els veterans Herrero i Pasqual han deixat empremta.

Trenta anys a les classes han permès a molts ciutadans apropar-se a les figures d’aquests estimats professors. Però Eduard Herrero té una llarga trajectòria a casa nostra com a activista des dels moviments veïnals, en el camp polític o en l’esportiu. No és d’estranyar que els alumnes el reclamessin contínuament per als seus viatges de final de curs. Aquest polifacètic aragonès de seixanta anys té una ànima jove i sempre es troba disposat a ajudar tots aquells que l´envolten.

Herrero ha estat un dels homes claus en la millora i desenvolupament del barri de Santa Eugènia de Ter. Al costat de Llorente i molta altra gent anònima van aconseguir formar una de les associacions de veïns més dinàmiques de la ciutat. I fins i tot en el seu moment Herrero assolí federar totes les associacions de Girona i treballar conjuntament en un activisme social i urbanístic no sempre comprès per les autoritats competents.
D’altra banda, fou un dels impulsors del bàsquet a Santa Eugènia, formant una entitat que avui és un model per a molts altres clubs esportius de les comarques gironines. El Club Esportiu Santa Eugènia de Ter (Ceset) es mou i s’ha mogut a primera línia al llarg de moltes temporades, però sempre s’ha caracteritzat per desenvolupar programes a favor dels nens i adolescents del barri.

També Herrero va fer la seva aportació en el camp polític. L’any 1991 va encapçalar la llista gironina del CDS al costat de Josep M. Zamora i el malaguanyat (q.e.p.d.) Martí Manel Díaz-Lloret. Avui encara el programa centrista redactat pel seu equip conforma una literatura a la qual haurien d’apropar-se molts dels actuals regidors municipals.
En definitiva, l’IES Vicens Vives acomiada un gran professor, però de ben segur que la ciutat no es pot permetre el luxe de perdre un activista d’aquestes característiques. L’educació, l’esport, el treball social són aspectes que avui a Girona no s’entendrien sense l’Eduard Herrero. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)