/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 24 maig de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico Projecte Arrelarreu: alumnes de l'Aula d'acollida de l'Institut Santa Eugènia expliquen un conte als més petits (vídeo) Un grup de nois i noies de l'Aula d'acollida de l'INS Santa Eugènia van explicar un conte als infants a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. El conte es titulava La llebre i la tortuga. Tota una experiència! Aquí teniu el vídeo (10')

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Amb un parell de ponts!Amb un parell de ponts!
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2017), protagonista: 660 anys | 13·09·2009

Dupont i Dupond (amb «d» de Dimoni)

Manel Mesquita |

A més a més de Mortadel·lo i Filemó, una altra parella estimable de personatges són els germans bessons Dupond i Dupont, inseparables de Tintín. Els Hernández i Fernández, en la versió castellana del còmic d’Hergé, són dues gotes d’aigua tret del bigoti: amb personalitats diferenciades i complementàries alhora i tota la ingenuïtat del món. No es podria (no es poden) entendre l’un sense l’altre i viceversa. Fa uns dies, El Punt publicava que Fuses i Viader, responsables (1983) de la rehabilitació de les cases de l’Onyar de Girona, reclamaven -ara que es torna a parlar de repintar les contrafaçanes de la postal per antonomàsia de la capital del Gironès- la reconstrucció del Pont de Sant Agustí (1877) que va cedir al pas del temps el 1973, i es publicaven dues fotos dels dos ponts: la del desaparegut, obra de Manel Almeda i d’estil eiffelià, i l’actual pont, de Comella i Pons. Els arquitectes Josep Fuses i Joan-Maria Viader, autors -també- del projecte de restauració de l’edifici històric de l’antic Hospital de Santa Caterina i de la projecció del nou, aposten per recuperar-lo.

Això s’anima! Em sap greu pel Galligants, el quart riu de la ciutat dels quatre, que perd protagonisme davant del Ter, on també hi anirà un pont nou de trinca (projectat el 2005), i del, on la vindicació veïnal per a la reconstrucció de l’antic (1357) va ser el fil conductor del pregó d’Àngel Daban en la Festa Major de de Ter del dijous -10 set.- passat. Com un «pont de vida» va definir a -i el seu pont- el veí, cantant i animainador, que per a l’ocasió va compondre-li una cançó, Aixequem un pont. Desmuntat el 1968, ara ja té un projecte sòlid per reconstruir-lo i l’acord del ple de l’Ajuntament de Girona de 1981 que ho avala. Fuses i Viader hauran de fer cua darrere d’en Banyeta. Certament, això s’anima! Dupond i Dupont, amb un parell de ponts!

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

three × 2 =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)