/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 24 octubre de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Esports L'eugenienc del GEiEG Josué Canales fa un temps de 48,21 i es queda a tocar de la final L'atleta grupista Josué Canales -i alumne de l'Institut Santa Eugènia- ha pres part a la primera eliminatòria de les tres que formaven les semifinals de la prova dels 400m del Campionat del Món juvenil d'atletisme, a Kenya. Canales ha aturat el crono amb un temps de 48,21, creuant la línia de meta en quarta posició, cosa…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge del doc. Una imatge del doc. "Angry inuk" FOTOGRAMA: ELDOCUMENTALDELMES.COM
: : Cultura > Cinema, vídeo i foto | 14·09·2017

El cicle de documentals ha tornat explicant la forma de viure dels inuits: “Angry inuk”

Joaquim Bohigas | Can Ninetes

El cicle El documental del mes, que té el Centre cívic de -Can Ninetes- com a una de les seus a Catalunya, torna el setembre amb la projecció d’Angry inuk (2016), que es tradueix com a «inuit enfadat», una producció audiovisual que té com a objectiu explicar com viuen aquesta comunitat de persones que habita el nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia. Un dels focus d’atenció d’aquest treball és que els inuits xoquen contra una de les banderes dels grans grups ecologistes: la matança de foques.

Fins ara, l’estratègia propagandística d’aquests grups ha sensibilitzat l’opinió pública en contra d’aquesta pràctica. Tanmateix, aquest propòsit animalista va en contra de la forma de vida tradicional de la comunitat indígena. Així, Alethea Arnaquq-Baril, la directora del documental, ha decidit donar veu als inuits a fi que es defensessin dels prejudicis que han estat atiats per la seva forma de viure. La projecció d’Angry inuk, en versió original en anglès i inuktitut (idioma dels inuits), i amb subtítols en català, va ser programada el passat dijous 14 de setembre, a les 8 del vespre. Té una durada de 85 minuts i l’entrada era gratuïta.

Un altre dels punts d’interès de la citada producció audiovisual és que, per primera vegada, els inuits argumenten el què i perquè de les seves pràctiques en un context en què, segons el documental defensa, no han participat en els debats públics a causa de la seva manera de fer; però sí que ha anat creixent la controvèrsia a causa que certes pràctiques que van en contra dels actuals postulats ecologistes. I ara s’expliquen de la mà d’una directora que pertany, precisament, a aquesta comunitat i que basa el seu treball cap a aquesta cultura a fi de mantenir-la i reivindicar-la. Les noves generacions d’inuits aprofiten, per exemple, les xarxes socials per a presentar-se com a una societat no ancorada en el passat i que, com a grup, necessita una economia per a subsistir. Segons el documental, les campanyes dels ecologistes perjudiquen la comunitat. Alethea Arnaquq-Baril treballa en una productora amb seu a l’Àrtic canadenc.

Des de la seva estrena, Angry inuk ha rebut diferents guardons i ha participat en diferents festivals, com ara l’internacional de cinema de Canadà (2016) o la Berlinale (2017).

Aquest és el tràiler d’Angry inuk (1’47”)

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

five × 2 =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)