/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 29 novembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.276 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una feina de tot un curs FOTOS: CIJP SANTA EUGÈNIAUna feina de tot un curs FOTOS: CIJP SANTA EUGÈNIA
: : Paulo Freire > Notícies | 30·05·2008

Divendres 30, la «Gran festa del consum responsable» organitzada pel CIJP Sta. Eugènia

Juanjo Rodríguez |

Amb el lema Per divertir-nos no cal consumir-nos el Centre Infantil i Juvenil Parroquial (CIJP) Santa Eugènia ha desenvolupat diferents activitats per treballar valor del consum responsable amb infants i adolescents en els Centres oberts.

Per acabar aquesta campanya fem una tarda especial en la que volem donar a conèixer al barri les diferents activitats que hem fet al llarg del curs al Casalet amb els més petits, al Casal i al Centre. Ens hem anat engrescant i serà una tarda màgica.

EL PASSAT DIVENDRES 30 de maig

La Gran festa del consum responsable és divendres -30 de maig- a les 5.15 de la tarda, a la rambla Sant Sebastià, de del Pla.

Entre d’altres activitats podreu trobar exposicions de les activitats del CIJP: el cofre del tresor del casal, el dominó del casalet, el memory del, la ruleta de la vida… Tindrem jocs gegants: un parell que ens ha deixat el CeDRe (Centre De Recursos de la Coordinadora d’ONG Solidàries); i cinc més, dinamitzats per la Creu Roja. I també algunes proves de la gimcana del canvi climàtic.

Tot ambientat per diferents plafons que ens parlen de la globalització, el reciclatge i que un món diferent és possible: l’exposició Fem del món la terra de tothom, facilitada per l’ONG VOL’s; Mans Unides ens explica com podem construir un món més just; Intermon ens deixa una altra exposició; i a més portarem una petita tenda amb productes de comerç just.

També hi participa a la Gran festa del consum responsable el grup de mares del barri d’educació ambiental i podreu escriure els vostres compromisos per a un món millor.

Trobareu un punt de recollida de material escolar per a l’escola de Tomboronkoto (Senegal): us animem especialment a col·laborar amb el que sigui (encara que us sembli que és poca cosa, per a ells és molt).

Per acabar la Gran festa, tindrem una actuació del grup Kassamba.

A més del dia de la Gran festa, tot això ho podreu veure al porxo de la Parròquia de de Ter el cap de setmana -31 de maig i 1 de juny- i al llarg de la setmana -del 2 al 6 de juny- en el Centre cívic de. Hem de recordar que a més dels participants hem comptat amb la col·laboració del Pla de barris i viles Santa Eugènia·Can Gibert del Pla.

Una feina de tot el curs

Aquesta festa té l’objectiu de donar a conèixer el treball fet al llarg del curs amb els nens, nenes i joves dels Centres oberts. Aquest treball es desenvolupa dintre del Pla per la Justícia i la Solidaritat (PLAJIS) que desenvolupem com a programa educatiu cada any. Hem fet diferents activitats cada trimestre sobre el tema del consum adreçats essencialment als nens i nenes, nois i noies dels Centres oberts i els seus companys.

En diferents moments de la campanya s’han desenvoluparan activitats al carrer obertes a sensibilitzar el barri sobre aquest tema. Hem fet també representacions teatrals que ens han fet veure els enganys de la publicitat, amb la festa sota el lema Sigues llest i llesta, no et deixis consumir. També varem tenir una tarda amb el Reciclajocs en la que varem aprendre jugant que Per divertir-nos no cal consumir-nos. Hem fet gincanes i especialment les activitats -que trobareu el divendres en la Gran festa– i que ens han ajudat a fer créixer la nostra responsabilitat personal davant el consum, revisar les nostres actituds egoistes i consumistes, conèixer l’entorn, aprofundir en el tema del consum responsable, treballar els valors de les diferents cultures, analitzar la influència mediàtica i conèixer què és el comerç just entre d’altres objectius.

Sentir, conèixer i actuar

Ho hem fet a través de la sensibilització, però el PLAJIS es treballa a tres nivells: sentir, conèixer i actuar. Per això també hem fet activitats anticonsumistes i jocs cooperatius i accions solidàries amb el barri i a nivell global i les activitats de la XIII Setmana de la joventut.

Tot plegat un pas més en la nostra tasca educativa que volem compartir amb tots vosaltres i donar a conèixer al barri.

Juanjo Rodríguez és educador del Centre Infantil i Juvenil Parroquial (CIJP) Santa Eugènia

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)