/Metròpoli
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 15 octubre de 2019 | 3a Època | Edició núm. 14.135 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Metròpoli > Girona | 23·12·2010

Dijous es va fer la presentació de les firmes dels ciutadans i les ciutadanes: el tret de sortida per a l’Audiència pública sobre les obres del TAV

El Dimoni |

Dijous -23 des.- a l’1 del migdia, algunes de les entitats dinamitzadores (Associacions de Veïns de, Devesa·Güell, Santa Eugènia; Plataforma TAV Gi; Federació d’Associacions de Veïns de Girona; Candidatura d’Unitat Popular (CUP); Casal Independentista El Forn; Centre Social La Màquia; Fundació SER.GI; Mosqueig Col·lectiu; Mou-te en Bici …) de l’Audiència pública sobre les obres del Tren d’Alta Velocitat (TAV) a Girona varen entrar les més de 1.000 firmes recollides a la ciutat al registre municipal de l’Ajuntament de Girona.

Tot seguit, els portaveus de la iniciativa van fer declaracions a la mateixa plaça del Vi. Hi varen explicar els principals objectius de l’Audiència pública i van emplaçar l’Ajuntament a convocar-la (segons dicta la normativa) el més aviat possible.

Ponència que les ciutadanes i ciutadans sol·licitants presentaran a l’Audiència pública

Us convidem a debatre, treballar, desenvolupar i millorar els punts que proposem en vuit fòrums d’aquest grup al facebook o bé a través del blog creat per promoure aquesta campanya: audiencia-publica-tav.blogspot.com

Considerem que els àmbits que afecten les obres del TAV i que han estat més desatesos durant el temps que fa que duren les obres són les compensacions i indemnitzacions; els problemes del comerç afectat; la qualitat de vida (pols, brutícia, sorolls) de les veïnes i veïns; la informació i la comunicació (terminis, modificacions, afectacions, etc.); la manca de clarificació del projecte del tren convencional; els aspectes relacionats amb la mobilitat; la qüestió ambiental (terra, abocaments, etc.) i la participació ciutadana.

Creiem que aquests són els principals temes que cal tractar en aquesta Audiència pública, i pensem que l’Ajuntament ha donar explicacions a les preguntes que fem avui tant les entitats com les ciutadanes i ciutadans participants relacionades a aquestes temàtiques.

Igualment, volem fer una sèrie de propostes, que caldrà concretar i desenvolupar en el futur, vinculades a tots aquests àmbits, amb la intenció que permetin redreçar la situació i guiar la gestió de l’Ajuntament de Girona amb relació a aquest projecte a partir d’ara. Són les següents:

1. Gestionar amb l’Estat l’establiment de mesures compensatòries i indemnitzacions per a particulars i comerciants afectats. Crear un servei específic per atendre aquests casos, i informar, facilitar i promoure el tràmit d’aquestes mesures.

2. Impulsar una Pla de dinamització comercial i de serveis als barris afectats, per tal de donar resposta a les problemàtiques específiques que tenen els comerciants d’aquests barris com a conseqüència de les obres.

3. Exigir el compliment dels terminis, horaris i límits sonors acordats i permesos, tant pel que fa a les obres del TAV com del tren convencional, incloent la imposició de sancions i les mesures que siguin necessàries per tal de garantir-ho. També, garantir una millora de la neteja i el manteniment del mobiliari públic a les zones afectades.

4. Garantir el dret d’informació ciutadana amb relació al projecte i l’evolució de les obres, amb l’establiment dels canals de comunicació adequats i la millora de la transparència en la gestió. En aquest sentit, complir els compromisos fixats inicialment, com la creació d’espais d’informació als centres cívics, la informació puntual per via web i bústia o el programa periòdic a TVGi, entre d’altres.

5. Clarificar el projecte d’urbanització de les zones afectades (TAV i tren convencional), a partir d’un procés de participació ciutadana.

6. Aprovar un Pla especial de mobilitat que prevegi les afectacions i minimitzi l’impacte negatiu de les obres, tant pel que fa a la circulació com als aparcaments. També, tenir en compte la perspectiva de l’accessibilitat i les barreres arquitectòniques, així com l’adequació de les zones afectades al pas de bicicletes.

7. Establir les mesures necessàries perquè en tots els aspectes que fan referència a la qüestió ambiental, com ho poden ser l’abocament de les terres extretes en motiu de les obres, es minimitzi l’impacte sobre el territori i es tinguin en compte les normatives vigents.

8. Crear una comissió de control i seguiment, formada per tècnics, membres dels grups municipals, representants d’entitats i ciutadans a títol individual, que segueixi periòdicament l’evolució de les obres i el compliment d’aquests compromisos.

:: Retalls de premsa divendres 24 des.

Forcen l’Ajuntament de Girona a convocar una Audiència pública sobre el TAV. Diverses entitats reuneixen 1.072 firmes i utilitzen el reglament de «participança» perquè el govern s’expliqui

DIARI DE GIRONA > Diverses entitats (entre les quals la CUP i les Associacions de Veïns de, Santa Eugènia i la Devesa·Güell, la Plataforma TAV Girona i la Federació d’Associacions de Veïns de Girona) van entrar ahir -23 des.- per registre 1.027 firmes per reclamar que l’Ajuntament convoqui una Audiència pública sobre les obres del TAV. Es tracta d’una eina inclosa al reglament de participança que es pot activar amb 1% de les signatures dels empadronats majors de setze anys. Això són unes 800 signatures.

Aquesta Audiència pública serveix perquè l’Ajuntament expliqui als ciutadans en una reunió oberta diferents punts que els signants han detallat. En aquesta ocasió, els impulsors volen partir de la base de vuit eixos i han indicat que aquesta reunió informativa amb explicacions i preguntes de la ciutadania s’hauria de fer el 20 de gener a les vuit del vespre a l’Auditori.

L’alcaldessa, Anna Pagans, va assegurar ahir que no tindrà cap inconvenient en convocar l’Audiència pública si realment tot el procés és correcte. El regidor de Relacions Ciutadanes, Miquel Poch, fins i tot es va mostrar satisfet que els gironins hagin decidit fer “seu” el reglament i va recollir les firmes del registre només d’entrar.

Josep Jovani, membre de la CUP i un dels impulsors de la recollida de firmes, va explicar que els eixos giraran entorn a les indemnitzacions que han de rebre els veïns i comerços, mesures ambientals, control de soroll i pols, la creació d’una comissió de control de les obres del TAV, un Pla especial de mobilitat a la zona afectada i més informació als ciutadans ubicada en centres cívics i a la web municipal, així com la creació d’un programa a Televisió de Girona. A més voldrien que l’Audiència es retransmetés en directe per internet.

El president de l’AV i també impulsor de la campanya, Martí Carreras, va lamentar que la web municipal ja no informi sobre el TAV i va anunciar la creació d’un grup al facebook i la dinamització del bloc audiencia-publica-tav.blogspot.com, on volen que els veïns aportin idees. [Tapi Carreras · Diari de Girona]

Mil firmes per a l’Audiència pública del TAV a Girona. Diverses entitats ciutadanes i la CUP van entrar al registre 1.072 signatures aprofitant el reglament de participança. Proposen que la sessió es faci el 20 de gener a l’Auditori

EL PUNT > Les entitats impulsores d’una Audiència pública sobre el TAV a Girona van entregar ahir -23 des.- al matí un total de 1.072 firmes per obligar l’equip de govern a convocar aquesta figura de participació ciutadana que es recull en el reglament de participança. El reglament marca que cal recollir el suport d’un 1% de la població major de 16 anys. Un dels portaveus de les entitats impulsores, Josep Jovani, garanteix que el miler llarg de firmes serà suficient, ja que es calcula que per complir la norma es necessiten una mica més de vuit-centes firmes.

Les Associacions de Veïns de la Devesa·Güell, Sant Narcís i; Mou-te en Bici; la CUP; la Federació d’Assoc. de Veïns de Girona, i la Plataforma del TAV –impulsores de la iniciativa– assenyalen en l’escrit que van entrar al consistori que l’Audiència pública es convoqui el dia 20 de gener a les 8 del vespre. “Posem aquesta data, perquè entenem que Pagans ha de deixar lligat aquest tema abans de les eleccions”, assenyala Jovani.

Una de les peticions bàsiques que fan és que l’Audiència serveixi per obtenir informació sobre aquesta gran obra, així com que es parli de les indemnitzacions a veïns i comerciants, la necessitat d’un Pla especial de mobilitat i la clarificació del projecte d’enderroc del viaducte. Aquestes associacions volen que sigui molt participatiu i han creat el bloc audiencia-publica-tav.blogspot.com perquè tothom qui vulgui hi faci les seves aportacions i participi activament en l’Audiència. Critiquen l’actitud de l’Ajuntament que “tapa les vergonyes d’Adif, en comptes de defensar els ciutadans”. [Dani Vilà · El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)