/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 30 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.458 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge de la visita de l'INS Santa Eugènia a Empúries FOTO: ELS MIL i PICOUna imatge de la visita de l'INS Santa Eugènia a Empúries FOTO: ELS MIL i PICO
: : Els mil i pico > Les mil notícies :: sortides, activitats, viatges | 21·11·2016

Descobrint els secrets d’Empúries

Paola Irias | Alumna de 2n BAT humanístic del Santa Eugènia

El passat 26 d’octubre, els alumnes de l’Institut de primer i segon de batxillerat de llatí, grec i biologia vam realitzar una sortida a Empúries; vam assistir tots a una xerrada introductòria sobre Empúries per explicar la geologia i geografia de la zona.

Després es va dividir el grup (els de llatí i grec, per una banda, i els de biologia, per una altra) i cada grup va treballar aspectes relacionats amb la seva matèria.

Els alumnes de clàssiques vam fer una visita guiada amb el senyor Eusebi Ayensa, que va preparar la lectura d’uns textos relacionats amb el que estàvem veient.

Després d’una introducció sobre la ciutat, vam visitar la ciutat grega, seguint el text del geògraf grec Estrabó, on s’explica que els emporitans havien habitat en una petita illa que estava situada per davant d’Empúries.

Asclepi a Empúries FOTO: MARINA FONT

Asclepi a Empúries FOTO: ELS MIL i PICO

També vam conèixer altres llocs, com la Muralla Meridional (que era un sistema defensiu de la ciutat), i vam observar un dels mosaics grecs que es trobava en una de les cases de l’antiga ciutat grega; per la inscripció que es veu, que desitja una dolça estada, se suposa que era el triclini.

Després de veure com era l’antic mercat grec, ens vam dirigir al MAC (Museu d’Arqueologia de Catalunya), on vam observar l’escultura d’Asclepi, déu de la medicina.

Finalment vam visitar les cases de l’antiga ciutat romana (domus) I se’ns va explicar com era la vida quotidiana dels romans; en una de les domus es podien veure encara els mosaics del terra d’una de les habitacions.

Per acabar, volem donar les gràcies al Sr. Ayensa, guia de l’activitat La paraula en el vent, per haver-nos aportat uns coneixements tan interessants sobre els inicis de la ciutat d’Empúries, a partir del recorregut històric i literari.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)