/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.278 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

L'acte estava convocat a l'espai gironí amb més aforament, la plaça de braus, avui desapareguda i situada aleshores als afores de la ciutat, en el terme del municipi veí de Santa Eugènia de Ter FOTO: SANTI FONT [FOTOSAERIES.COM]L'acte estava convocat a l'espai gironí amb més aforament, la plaça de braus, avui desapareguda i situada aleshores als afores de la ciutat, en el terme del municipi veí de Santa Eugènia de Ter FOTO: SANTI FONT [FOTOSAERIES.COM]
: : Històries > Història del Pla de Ter | 06·09·2007

Curiositats burocràtiques i legalístiques de la desapareguda plaça de toros de Santa Eugènia

Josep Recasens |

Són esdeveniments intrascendents que varen tenir lloc a les darreries de l’any 1899 i que han estat recuperats del Manual d’acords del que aleshores era poble de de Ter.

L’alcalde del municipi era Josep Burrassó.

I formaven part del mateix Ajuntament els següents senyors: Joaquim Pardàs, Joaquim Serra, Bartolomé Torres i Gabriel Ferragut. Sovint, l’alcalde, tenia seriosos problemes per posar en pràctica allò que s’havia acordat.

Vegem-ne un cas de l’agost de 1899

En la reunió del 12 d’agost de 1899, es comentà el fet que el senyor Governador havia tramès tres entrades per a la novillada que s’havia de celebrar a la plaça de toros de de Ter, que així s’anomenava en aquells moments. El Consistori local es refermà en el sentit de prohibir-la, tota vegada que no havia estat demanat el corresponent permís, i així es feu saber al Sr. Governador, fent-li saber que no s’havien complert les formalitats legals.

Però, davant les pressions que es rebien, arribat el diumenge (dia anunciat per a la novillada), l’Ajuntament es tornà a reunir amb caràcter d’urgència, a la una del migdia, per estudiar la petició de permís tramès també amb caràcter d’urgència; però no se’ns comenta res del que es decidí, el cas és que la novillada se celebrà.

Els cronistes de l’època diuen que només va assistir-hi un quart d’entrada d’espectadors. Actuaren: Fèlix Velasco i Morenito, que s’encarregaren de despatxar los cuatro bichos. Presidí la festa l’Oficial del Govern Civil, senyor Montserrat. El que resulta difícil d’assimilar i d’entendre avui, a l’any 2007, és la nota facilitada per l’organització: Cavallos muertos: ocho, porque no havia más. Crec que no cal molestar-se en cercar cap adjectiu que defineixi tan grossa animalada.

Josep Recasens i Adroher és veí del
[text extret del programa de la Festa Major de Santa Eugènia de Ter 2007, editat per l’AV]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada