/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 06 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.465 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La plaça de toros de Santa Eugènia de Ter (1975) FOTO: QUIM TORRALa plaça de toros de Santa Eugènia de Ter (1975) FOTO: QUIM TORRA
: : Històries > Cròniques des de Santa Eugènia de Ter :: Quim Torra | 10·02·2013

:: CRÒNIQUES IRREVERENTS
De toros i la televisió que no fa res

Quim Torra |

Quan escric aquesta crònica llegeixo que es debatrà aquesta setmana que entrem, una llei que permeti celebrar corrides de toros a aquesta comunitat autònoma (abans regió). Es tramitarà mitjançant una ILP (Iniciativa Legislativa Popular).

No crec vagi errat en dir que la prohibició va ser efectiva l’any passat i que va ser orquestrada pel clan Pujol (per cert, que en aquests moments hi ha molta gent catalana i concretament gironina que no s’amaguen en dir que els han decebut els nens Pujol per la seva corrupció i anades turístiques a Suïssa). Segueixo, els dits pujolistes varen esgrimir una llei per a la “protecció de l’animal”. Si fem una mica d’història, entre els de CiU i ERC, es varen donar prou pressa per tal de protegir els correbous. Increïble!, però cert.

En alguna que altra de les meves cròniques irreverents ja he deixat clar la meva postura: “o tots moros o tots cristians”. Ja m’enteneu, si es prohibeixen els toros, també -igualment- els correbous!

I no vull estendre’m en que la festa dels toros ha tingut un alt grau d’expressió artístic a Espanya a través de la música, el cinema i fins i tot la literatura. Algú no hi estarà d’acord. Desitjaria que no caiguessin en saco roto les 590.000 signatures que avalen la declaració de la festa taurina com a Bé d’interès cultural a tot Espanya.

La foto adjunta correspon a una corrida goyesca, la de 1975, celebrada a l’abans plaça de braus de de Ter, aquell any ja municipi de Girona. Ja sé que és història, ja només els documents gràfics avalen el que -a tocar de la Devesa- hi havia una plaça a on -l’estiu i per Fires- es celebraven novillades o corrides.

TV3: TVRes

Uns titulars de la secció El nas de la bruixa, del Diari de Girona, de Jordi Vilamitjana, diuen moltes coses: TVRes, TVMisèria. Sé que hi ha molta gent opina com l’articulista, donat que l’emissora és partidària del centralisme barceloní en tot. I tal com es llegeix a l’escrit, la dita emissora televisiva no practica de cap manera la imparcialitat periodística.

I em fa gràcia quan segueix Vilamitjana irònic, tot dient la veritat: “Fa temps que TVRes juga amb foc!”. Tracta el tema desagradable del menyspreu a equips rivals del seu Barça. “L’emissió del reportatge de les hienes-jugadors del Madrid… ratlla la delinqüència”. Jo, per “prescripció facultativa”, ja fa anys no veig TV3, la que catalogo de “TV3 no fa res”. Res de bo, vaja!

Quim Torra i Roura és veí de de Ter i col·laborador d’eldimoni.com

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)