/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 03 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.342 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El Castell de Sant Miquel en una imatge 1991 FOTO: QUIM TORRAEl Castell de Sant Miquel en una imatge 1991 FOTO: QUIM TORRA
: : Històries > Cròniques des de Santa Eugènia de Ter :: Quim Torra | 17·01·2013

:: CRÒNIQUES IRREVERENTS
Connivència Celrà-Girona-Espanya

Quim Torra |

He pujat moltes vegades al Castell de Sant Miquel. Mai m’he preguntat si les terres que trepitjava eren gironines o celranenques.

Ara sembla ser que el Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat (què llaaarg tot) ha donat per resolt un tema que venia de molt llarg, valgui la redundància. Els ajuntaments de Girona i Celrà es discutien des de 2009 la corresponent delimitació.

Ha arribat la resolució i s’ha donat la raó a Girona. D’acord. La sol·licitud de l’alcalde celranenc em sembla justa: “Demanarem al consistori gironí que accepti que les fites que delimitin els municipis quedin al mig del castell per poder compartir-lo”. Ho crec correcte.

Un altre cas que no demostra en absolut convivència pacífica és el de la sol·licitud per part d’un regidor municipal de Girona. Ha demanat el canvi del nom d’Espanya a la plaça de l’estació de la Immortal. Argumenta que “no li agrada”. Ha molta gent els passa el mateix, per desgràcia. Tot el que fa olor a espanyol els molesta. La contesta de l’alcalde gironí ha estat molt encertada: “En una hipotètica Catalunya independent caldria mantenir un bon veïnatge”. Jo afegiria conveniència-connivència. D’això en sap molt el seu partit polític.

Però penso, una vegada celebrat el tan demanat referèndum, en especial per Mas i companyia, si el resultat és el que volen, els proposaria un canvi al nomenclàtor gironí: de la “Plaça d’Espanya” que estem parlant, retolar-la com a “Plaça de l’Esperança”, per la important millora econòmica que representarà -segons els seus promotors- l’haver dit adéu a Espanya!

Quim Torra i Roura és veí de de Ter i col·laborador d’eldimoni.com

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)