/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 24 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.391 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

GRAFISME: EL PUNT AVUIGRAFISME: EL PUNT AVUI
: : Cultura > Literatura i poesia | 25·02·2018

Creix el préstec de temàtica política a les biblioteques C. Rahola i Salvador Allende

Gemma Busquets | El Punt Avui | Edició Girona

Malgrat haver baixat el préstec general a les biblioteques de la ciutat de Girona l’últim trimestre de 2017 en relació amb un any enrere, l’interès per la situació política ha fet créixer la demanda dels usuaris de llibres de contingut polític.

Segons dades facilitades per l’àrea de biblioteques de l’Ajuntament de Girona, hi ha hagut una lleugera disminució del nombre de préstecs de llibres –des del taulell el comentari que es feia arribar era que no hi havia ganes de llegir – però mentre que la davallada era en novel·les i llibres més lúdics, els préstecs de llibres de política s’ha incrementat. A l’hora d’analitzar les dades s’ha de tenir en compte també que, a partir del setembre, van aparèixer al mercat més novetats editorials de temàtica política. I en aquest sentit les biblioteques estan al cas d’adquirir-les.

Així, a la biblioteca Carles Rahola hi ha hagut un increment de cent volums de llibres polítics en un any: s’ha passat dels 1.315 l’any 2016 als 1.416 de 2017. A la biblioteca Antònia Adroher ha baixat el préstec de títols polítics (de 81 a 69) mentre que a la Salvador Allende de de Ter ha augmentat de 88 a 104. A la biblioteca Just M. Casero, un equipament que és més petit i amb poc ús, precisen des del consistori, ha pujat una mica més; de 68 préstecs de llibres polítics a 71.

De l’anàlisi mensual dels préstecs de llibres polítics a les biblioteques de Girona el 2017 es percep un augment en la mitjana a partir dels últims mesos. Així, els creixements més significatius són a la biblioteca Carles Rahola i a la biblioteca Salvador Allende de.

La mitjana mensual de l’últim trimestre de 2017 a la biblioteca Carles Rahola, quant a préstec de temàtica política, és un 28% superior a la mitjana mensual dels nou primers mesos de l’any. Pel que fa a la biblioteca Salvador Allende de de Ter, l’increment de l’últim trimestre de 2017 respecte als anteriors nou mesos és d’un significatiu 57%. L’augment a la biblioteca Just Maria Casero ha estat del 17,6%.

Barris “polititzats”

Hi ha una correlació directa de préstecs de llibres polítics amb els barris gironins amb més consciència política? Des de l’Ajuntament de Girona consideren que, per una banda, el préstec a la biblioteca és molt aleatori –l’usuari no necessàriament ha de viure a la zona, ja que el carnet funciona per a totes les biblioteques de la demarcació–. Per una altra, ressalten el fet que on hi ha hagut l’increment més elevat, del 57%, hagi estat a la biblioteca Salvador Allende, situada al barri de, un sector on hi ha molt de moviment social i “exigent en l’acció política”. [El Punt Avui · 25·02·2018]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)