/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 setembre de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.848 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

«La frontissa, un espai llindar»Aquesta és la frase i la imatge del procés participatiu per a la definició de la urbanització de la frontissa de Santa Eugènia, impulsat per l'Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes de l'Ajuntament de Girona en el marc del Pla de barris i vilesIL·LUSTRACIÓ: EQUIP TÈCNIC DIRECTOR DEL PROCÉS PARTICIPATIU [Itziar González Virós, Nacho Canela i Anna Santolaria]«La frontissa, un espai llindar»Aquesta és la frase i la imatge del procés participatiu per a la definició de la urbanització de la frontissa de Santa Eugènia, impulsat per l'Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes de l'Ajuntament de Girona en el marc del Pla de barris i vilesIL·LUSTRACIÓ: EQUIP TÈCNIC DIRECTOR DEL PROCÉS PARTICIPATIU [Itziar González Virós, Nacho Canela i Anna Santolaria]
: : Actualitat > 2006 :: Retalls de premsa | 05·10·2006

Continua el procés participatiu per definir
la frontissa de Santa Eugènia de Ter

El Dimoni |

El procés participatiu de la frontissa de continua: l’Ajuntament de Girona manté oberta la participació per a la urbanització de la frontissa de. Els veïns interessats en fer arribar propostes ho poden fer via web a través de la adreça ajuntament.gi. Algunes propostes ja van ser debatudes el passat juliol i es poden trobar al web municipal fent clic aquí mateix, les idees es van debatre en grups de franges d’edat per conèixer quines eren les opcions més desitjades pels veïns.

El passat dijous 5 d’octubre

Ja es pot passar per a recollir els CD amb totes les propostes per a la definició de la frontissa de. Pel que fa a la jornada de treball, finalment és el dijous -5 d’octubre-, a les 7 del vespre, per problemes d’agenda dels organitzadors. En aquesta sessió, que tindrà lloc al Centre cívic de, es comentaran les propostes veïnals a través d’un powerpoint i les propostes resum viables tècnicament, per acabar determinant la proposta que es traslladarà als serveis tècnics municipals. També es constituirà la comissió de veïns i veïnes per fer el seguiment del projecte de la frontissa de. [Teresa Salvador de l’Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Girona]

El passat divendres 15 de setembre

Sant tornem-hi. Una imatge de divendres 15 de setembre

Divendres, a les 7 del vespre al Centre cívic de, es va fer una nova sessió de treball amb els veïns i veïnes per, un cop recollides totes les propostes, redactar el document que es traslladarà als serveis tècnics municipals de l’Ajuntament de Girona.

El passat dissabte 22 de juliol

Un cop realitzats els tallers i la sessió al carrer, dissabte 22 de juliol, a les 10 del matí, es va celebrar una trobada de debat i de retorn dels resultats del procés participatiu a de, es van presetar els primers resultats obtinguts en aquest procés participatiu específic, per acabar de debatre les propostes presentades i fer una valoració dels resultats.
Després s’elaborarà la memòria participativa, amb les conclusions d’aquest primer procés participatiu, que quedarà exposada públicament a l’Ajuntament de Girona.

El passat divendres 14 de juliol

Fam de participació. Una imatge del taller, amb les entitats, sobre el disseny de la futura urbanització de la frontissa de Santa Eugènia, el mes de juliol al vespre a

Va continuar el procés participatiu a la frontissa, a la plaça del Barco i a l’espai del final del carrer Maçana / carrer Turó. L’objectiu de l’estudi, que va tenir lloc al carrer, és que el procés de participació sigui el més ampli possible i puguin fer aportacions el màxim nombre possible de veïns i veïnes dels sectors objecte de la intervenció.
Amb aquesta sessió es va buscar saber quin ús es fa de la frontissa de i com s’utilitza l’actual espai lliure, que no està urbanitzat, per determinar si els veïns i veïnes, i la resta de ciutadans i ciutadanes, el fan servir exclusivament d’aparcament o bé l’aprofiten com a lloc de trobada i de lleure. D’altra banda, la jornada de debat i primeres conclusions es celebra el proper dissabte 22, a les 10 del matí a.

Les primeres sessions de juliol, a

Dimecres 5 de juliol
De 7 a 9 del vespre: taller de dones per treballar des de la perspectiva de gènere
Dijous 6
A les 10 del matí:
treballadors dels equipaments dels barris
De 7 a 9 del vespre: taller de joves
Divendres 7
A les 4 de la tarda: taller de gent gran
De 7 a 9 del vespre: taller de membres de les entitats de la zona

Procés participatiu per definir la frontissa de de Ter

En el marc del Projecte d’intervenció integral d’aquests dos sectors s’engega, a principis de juliol, el primer procés participatiu per definir el disseny d’urbanització de la frontissa de de Ter.

El Projecte d’intervenció integral de i del Pla preveu, al llarg dels quatre anys del seu desplegament, la realització de processos de participació i consulta amb la finalitat de fer palès a la ciutadania que la intervenció integral al sector necessita la seva participació i la seva coresponsabilització amb el procés.

El projecte d’ordenació de la frontissa de de Ter serà la primera actuació del Projecte integral en què es desplegarà un procés de participació. Es tracta de l’inici d’un diàleg entre tècnics, veïns i veïnes perquè se sumin activament al procés de definició i disseny dels seus espais lliures i ajudin amb les seves aportacions a perfilar la proposta municipal inicial.

Per garantir que el procés de participació es faci des de la proximitat i l’atenció a les persones consultades, es pensa a organitzar tallers en cinc grups de treball diferents, d’entre 10 i 15 persones cadascun, que permetin garantir la màxima diversitat de percepcions i opinions atenent bàsicament a la diferència d’edat (joves, adults i gent gran), de gènere (homes i dones) i de lloc d’origen (autòctons, primera immigració i nouvinguts recentment).

Aquells primers tallers van tenir lloc a entre els passats dies 3 i 7 de juliol, en diferents horaris…

Per participar en aquests grups de treball cal adreçar-se al Centre cívic, trucar a l’Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes al 972 419 438 o bé a través d’internet:
www.ajuntament.gi/pladebarris/cat/participacio.php
Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Girona

El periòdic-e El de de Ter publica, en format pdf,
els quatre documents que marquen el pols vital i de futur del sector:

> «Descripció de la situació urbanística i socioeconòmica del Projecte d’intervenció integral Santa Eugènia-Can Gibert del Pla» (2005) [pdf 35 MB]
> «Proposta d’actuació del Projecte d’intervenció integral Santa Eugènia-Can Gibert» [pdf 8,4 MB]
> «Pla especial de les Hortes de Santa Eugènia de Ter» (octubre 2005) [pdf 131 KB]
> «Esborrany de document de treball per a la definició del diagnòstic social dels barris de Santa Eugènia de Ter i Sant Narcís», elaborat pels serveis tècnics dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona, en el marc del Pla Educació i Convivència del sector (maig 2004) [pdf 1,9 MB]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada