/Metròpoli
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 21 setembre de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.477 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

L'sky line del TAV FOTO: JOEL MEDIRL'sky line del TAV FOTO: JOEL MEDIR
: : Metròpoli > Girona | 20·11·2009

Comunicat de la Plataforma ciutadana TAV Gi: les obres nocturnes i les denúncies a la policia

Plataforma TAV Girona |

La Plataforma ciutadana TAV Girona denuncia la manca de civisme i l’actuació irracional dels responsables de l’Ajuntament de Girona respecte el descans nocturn dels veïns afectats per les obres, fins al punt d’inhabilitar l’actuació de la Policia Municipal en la seva feina i en el seu intent de fer respectar la llei.

Els fets s’han produït i conegut aquesta nit passada, durant l’execució d’unes obres a la via del tren. A les 12 de la nit, quatre màquines tipus retroexcavadores i uns 40 operaris armats amb taladres de gran calibre, han començat a treballar fins aproximadament les 4 de la matinada, en unes obres, que es preveu durin una setmana. Cap a les 12.30 de la nit, centenars de veïns de la zona de la plaça d’Europa i carrers Josep M. Gironella, Manel Bonmatí, Oviedo, etc. alarmats i empipats per un soroll escandalós i que superava de molt els decibels permesos per la llei i salut pública en horari nocturn han col·lapsat la centraleta de la Policia Municipal per demanar explicacions i l’actuació urgent de la mateixa davant l’escàndol. La presidenta i membres de la Plataforma ciutadana TAV també han denunciat els fets.

I la resposta ha estat finalment per a tothom la mateixa, la qual ha estat donada per un dels responsables d’aquest organisme: Fa uns dies, davant les queixes d’altres veïns pels mateixos fets en un tram anterior de la via, responsables de la policia local van elaborar un informe que van presentar davant l’Ajuntament per tal de fer aturar aquestes obres i fer respectar la llei 16/2002 sobre contaminació acústica i permetre el descans d’uns veïns, ja molt afectats anímicament per soroll constant i diürn de les obres del TAV. Segons paraules explícites d’aquest responsable de la Policia Municipal amb qui la Plataforma va parlar, la policia va tenir problemes molt greus amb l’Ajuntament a partir de l’elaboració d’aquest informe i l’advertència explícita que mai més se’ls acudeixi tornar a fer cap altre informe ni intentar aturar una obra d’aquesta índole, que és de l’Estat i un bé comú, i que diguessin a qui els truqués, que vagin a fer les denúncies a Adif o davant el jutjat.

Davant la indefensió dels ciutadans davant un perjudici comú i no pas un bé comú, en una ciutat on ni la policia té llibertat per actuar en defensa dels mateixos i de la llei, i que s’ha convertit en una caos a nivell del consistori municipal, la Plataforma està estudiant quines mesures portarà a terme per tal de defensar els drets dels ciutadans i els veïns afectats.

Erika Kettenburg, presidenta Plataforma ciutadana TAV Girona

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)