/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 08 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.285 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Retalls de premsa | 19·05·2005

Compensació amb les hortes?: Pagans admet que l’Hipercor ha demanat una ampliació i li demana contraprestacions

Jesús Badenes | Diari de Girona

L’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va admetre ahir que Hipercor li ha demanat ampliar les instal·lacions un cop s’aprovi la nova llei de superfícies comercials que està elaborant la Generalitat de Catalunya. Pagans va explicar que els responsables del centre es van adreçar al Consistori per tal d’explicar-li l’interés en fer créixer l’actual centre comercial que tenen a la carretera Barcelona, uns contactes que avançava Diari de Girona en l’edició d’ahir [18 de maig de 2005].

L’alcaldessa va assegurar que «estem oberts a parlar de tot» però al mateix temps va dir que «no m’he compromès a res». Una de les possibilitats és que es construeixi un nou edifici a la plaça Salvador Dalí, al costat de l’actual superfície comercial. Això permetria pràcticament a la societat ampliar la seva oferta actual. La plaça Salvador Dalí ocupa una tercera part de la parcel·la.

Compensació amb les Hortes de

L’alcaldessa de Girona però va assegurar que si l’ampliació tirés endavant seria «perquè la ciutat hi guanyi», o sigui a canvi d’algun tipus de contraprestació. No va voler concretar quines serien aquestes modificacions. No obstant, segons ha pogut saber aquest diari entre algunes de les propostes que ja ha fet l’Ajuntament hi ha que Hipercor compri terrenys de les Hortes de perquè els cedeixi a l’Ajuntament. D’aquesta manera, el Consistori aconseguiria restar inversió per a la protecció de l’espai. Fins ara només havia concretat que el finançament per tirar endavant la protecció de les hortes es faria amb els diners de l’aprofitament mitjà del Parador del, a tocar dels Maristes, on s’hi preveuen diverses dotacions. Una altra de les demandes del Consistori és comprar una finca privada que està en una zona d’equipaments públics, molt a prop de l’Hipercor. Això serviria per compensar la pèrdua d’espai públic per l’ampliació del complex a la plaça Salvador Dalí. Aquest espai és sovint utilitzat pel mateix centre comercial per fer-hi desfilades. També s’hi organitzen activitats infantils i audicions de sardanes.

Els contactes s’haurien iniciat arran de l’obertura del complex comercial Espai Gironès de Salt, que es preveu que, pel seu volum i varietat d’oferta, tingui uns dotze milions de visitants i per tant els podria restar mercat.

Hipercor però podrà fer aquesta ampliació només si s’acaba aprovant tal com està projectada la nova llei de superfícies comercials que està elaborant la Direcció General de Comerç. La nova normativa preveu que es puguin crear nous centres o ampliar els existents només a les zones urbanes consolidades. Un dels principals objectius de la nova llei seria evitar el creixement de zones comercials a la perifèria.

Un nou canvi al Pla General

L’alcaldessa, Anna Pagans, va explicar que si l’ampliació de l’Hipercor s’acabés sol·licitant a l’actual plaça Salvador Dalí això suposaria haver de fer una nova modificació del Pla General tot i que va dir que «no direm de seguida que sí» a aquest canvi i va reiterar que caldrien contraprestacions. L’Ajuntament hauria de qualificar l’espai de la plaça com a dotacions per poder construir un nou edifici. La nova edificació es faria sobre un espai que ja té la reserva per un aparcament soterrat. Aquesta zona va ser segregada fa poc menys de dos anys després d’una sentència judicial. El subsòl va rebre la qualificació d’aparcament, mentre que el sòl quedava com a parc públic.

La modificació del Pla General seria una més en un planejament aprovat definitivament fa tot just poc més de tres anys. Altres modificacions aprovades recentment s’han fet a l’antiga Central elèctrica de L’Aurora a Pedret, on es vol fer una discoteca al costat del riu Ter i on ha aparegut una forta oposició dels ecologistes i dels veïns. També ha aixecat polseguera la modificació que ha canviat l’ús a un tram de la vorera del carrer Emili Grahit on es projecta aparcament soterrat. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)