/El soroll
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 04 agost de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.429 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Nivells de soroll a Santa Eugènia de Ter MAPA: GREMA [2002]Nivells de soroll a Santa Eugènia de Ter MAPA: GREMA [2002]
: : El soroll > Notícies | 22·11·2003

Com va ser que encarreguéssim
l’Estudi del soroll a Santa Eugènia de Ter

Jordi Creixans |

Dintre del paquet de xerrades que va organitzar l’Associació de Veïns de de Ter, ara fa quatre anys, n’hi hagué una sobre el problema de l’excés de sorolls a les ciutats.

Un any més tard, com a president en funcions de la junta de l’AV de, vaig proposar de fer un bon estudi dels sorolls a i la. La junta em va acceptar la proposta a mitges, va trobar bé que es fes l’estudi sempre que no costés gaires diners.

Després de fer algunes gestions, vaig parlar amb en Joan Bagué, que llavors era el diputat responsable de l’àrea de cultura de la Diputació de Girona. Un cop presentat el pressupost del projecte per part del catedràtic de l’Escola Politècnica Superior -UdG- de Girona Josep Arnau, la Diputació va acceptar de fer-se càrrec del gruix de les despeses de l’estudi sobre el mesurament de sorolls.

Explico això, més que res, per aclarir que els mesuraments es van fer fa dos anys [i que l’estudi es va cloure el 02·07·2002]. Penso que si avui es tornés a fer un estudi semblant, segurament donaria unes altres dades, atès que el parc automobilístic ha augmentat. No em sembla gens malament que es difongui i així els veïns de de Ter tinguin un element més de coneixement per a un possible debat o debats.

No solament és un problema de fresses en determinades vies i hores. És la conseqüència de fomentar el trànsit privat en detriment de polítiques de transport públic. El 9 de setembre passat, l’Ajuntament de Girona va aprovar el Pla Especial Torroella-Nestlé. Amb aquest nou pla, a l’Ajuntament només li falta finançament per al nou pont que travessarà el Ter entre de Ter i el veïnat de Salt per fer un nou vial de quatre carrils que partirà les Hortes pel mig.

Ara que hi haurà més trànsit i nous sorolls pel cantó de del Pla i Bell-lloc del Pla, no aniria gens malament d’intentar pacificar el trànsit per la banda del passeig d’Olot.

Jordi Creixans és expresident de l’Associació de Veïns de

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)