/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 06 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.283 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La festa de cloenda del Taller a Can Ninetes FOTOS: TOT OCI ENTITAT DE LLEURELa festa de cloenda del Taller a Can Ninetes FOTOS: TOT OCI ENTITAT DE LLEURE
: : Paulo Freire > Pla Educació i Convivència Sta. Eugènia·St. Narcís | 06·08·2015

Cloenda Taller lingüístic estiu a Can Ninetes

Albert Quintana i Oliver | membre del PEiC i del Grup de tutors i tutores d'Aules d'Acollida

06Dijous -30 de juliol- es va fer la cloenda de Taller lingüístic d’estiu a on al llarg dels matins d’aquest mes s’hi han anat trobant una trentena de nois i noies d’entre 12 i 16 anys.Concretament 31 joves que fa poc han arribat a Girona des dels seus països -no abans de Nadal- i que estan estudiant en diversos instituts de la ciutat. Són originaris d’Hondures, Gàmbia, Romania, Xile, Brasil, Pakistan, Rússia, Colòmbia, Marroc… Alguns fa tant poc que han vingut que no tenen encara institut assignat. Viuen a Girona, i la majoria (21) ho fan al nostre sector de-Sant Narcís.

És el desè curs que es realitza aquest Taller lingüístic a, a proposta del Pla Educació i Convivència (PEiC), amb el suport dels tutors i tutores de les Aules d’Acollida dels Centres de Secundària de Girona i de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament. L’objectiu del Taller és l’aprenentatge i el manteniment de la llengua catalana per a que els sigui més fàcil la seva incorporació a l’institut al setembre, a l’iniciar el curs. Però l’objectiu també és de socialització, de conèixer els diversos recursos i serveis que tenen els nostres barris i la nostra ciutat a l’estiu i participar de les diverses activitats per a joves que s’ofereixen, tot fent colla. I d’aquesta manera aprendre el català d’una forma més dinàmica i integradora, en definitiva més estiuenca.

Durant aquest mes han estat acompanyats per la Zaida, la Patrícia i la Sara, les seves monitores; la Nia, educadora social de l’equip de; i alguns del seus tutors de les aules d’acollida. Estan molt satisfets de l’experiència, i esperem que el bon regust els duri el que resta d’estiu i que comencin amb moltes ganes el nou curs!

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)