/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 24 febrer de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico «Els records fan una ciutat», eldimoni.com publica el text guanyador del 1r 'Premi literari Jordi Vilamitjana' de Nancy Romero Sempre havia cregut que quan s'estima una ciutat és perquè s'hi ha nascut, però estava totalment equivocada. Una ciutat no s'arriba a estimar per si s'hi ha nascut o passat tota la infància i adolescència. Si arribem a emocionar-nos passejant per qualsevol dels carrers que l'envolten, és perquè recordem aquells moments que vam compartir amb…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Alumnes que han llegit i compartit la lectura FOTO: PEiCAlumnes que han llegit i compartit la lectura FOTO: PEiC
: : Paulo Freire > Pla Educació i Convivència Sta. Eugènia·St. Narcís | 01·06·2015

Cloenda del 5è curs del Club de lectura de la Biblioteca Montfollet / Escola Montfalgars

Albert Quintana i Oliver | Mancomunitat Santa Eugènia·Can Gibert

El passat divendres -15 de maig- es va cloure el Club de lectura infantil de la Biblioteca Montfollet, la biblioteca escolar oberta al barri, que tant aplega nois i noies de Santa Eugènia com del veïnat de Salt. Una vintena d’alumnes de 5è i 6è han llegit i compartit els comentaris de la lectura de cinc llibres des de Nadal fins a final de curs: El crim del triangle equilàter, d’Emili Teixidor; Sputnik, de Bettina Otrecht; La família Munin a l’hivern, de Tove Jansson; El noi del vestit, de David Walliams; i per últim Noms robats, d’en Tassies. Comentaris i opinions que aquest any han compartit en un bloc elaborat expressament pel Club de lectura Montfollet:

https://lecturamontfalgars.wordpress.com/category/llibres

Noms robats, un llibre especial d’un autor especial

Com ja és habitual a la sessió de cloenda es convida a l’escriptor de l’obra per poder fer un diàleg i un intercanvi entre els joves lectors i l’autor del llibre. Aquesta vegada era una mica especial ja l’autor era un dibuixant, tot i que també era l’autor del text de Noms robats. Al principi els nois i noies van quedar sorpresos pel fet de ser un llibre il·lustrat i amb menys lletra que de costum. Però va donar lloc segurament al debat més viu i llarg dels que s’han tingut aquests anys amb un autor o autora. Possiblement la temàtica del llibre també hi va ajudar, reflexionava sobre el bulling escolar, una realitat que viuen a prop. El fet que la majoria de personatges no tinguessin una cara definida va permetre que els nois i noies es poguessin ficar dins de la història, que a mesura que avançava el text, els dibuixos es poguessin interpretar en un sentit o en un altre, que era diferent mirar-los cap a munt o cap a avall… Per al final arribar a la conclusió que l’important no era el que li passava a aquell o altre company o companya, sinó el sense sentit de dur a terme una acció com el bulling. Els nois i noies lectors van mostrar una maduresa i una capacitat molt gran per abordar un tema tant delicat en el que fins hi tot es va arribar a parlar del suïcidi.

La consolidació d’una activitat apassionant

El Club de lectura de la Biblioteca Montfollet ha estat promogut -des de l’inici- per l’AMPA de l’Escola Montfalgars, amb el suport del Servei Municipal de Biblioteques i dinamitzat per Núria Terés -mare, professora i veïna de Santa Eugènia-. En el marc del Pla Educació i Convivència (PEiC). Aquest cinquè curs representa la consolidació d’aquesta activitat apassionant per molts nois i noies que una vegada comencen no se’n volen desenganxar, al contrari que aporten amics i companys per a que s’afegeixin al club. De fet, aquest curs hi ha hagut llista d’espera. I els que el curs vinent passen a l’Institut Santa Eugènia han demanat que a l’institut també se’n faci un per poder continuar l’experiència.

Bon viatge lectors!

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

two × two =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)