/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 08 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.467 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Alumnes que han llegit i compartit la lectura FOTO: PEiCAlumnes que han llegit i compartit la lectura FOTO: PEiC
: : Paulo Freire > Pla Educació i Convivència Sta. Eugènia·St. Narcís | 01·06·2015

Cloenda del 5è curs del Club de lectura de la Biblioteca Montfollet / Escola Montfalgars

Albert Quintana i Oliver | Mancomunitat Santa Eugènia·Can Gibert

El passat divendres -15 de maig- es va cloure el Club de lectura infantil de la Biblioteca Montfollet, la biblioteca escolar oberta al barri, que tant aplega nois i noies de com del veïnat de Salt. Una vintena d’alumnes de 5è i 6è han llegit i compartit els comentaris de la lectura de cinc llibres des de Nadal fins a final de curs: El crim del triangle equilàter, d’Emili Teixidor; Sputnik, de Bettina Otrecht; La família Munin a l’hivern, de Tove Jansson; El noi del vestit, de David Walliams; i per últim Noms robats, d’en Tassies. Comentaris i opinions que aquest any han compartit en un bloc elaborat expressament pel Club de lectura Montfollet:

https://lecturamontfalgars.wordpress.com/category/llibres

Noms robats, un llibre especial d’un autor especial

Com ja és habitual a la sessió de cloenda es convida a l’escriptor de l’obra per poder fer un diàleg i un intercanvi entre els joves lectors i l’autor del llibre. Aquesta vegada era una mica especial ja l’autor era un dibuixant, tot i que també era l’autor del text de Noms robats. Al principi els nois i noies van quedar sorpresos pel fet de ser un llibre il·lustrat i amb menys lletra que de costum. Però va donar lloc segurament al debat més viu i llarg dels que s’han tingut aquests anys amb un autor o autora. Possiblement la temàtica del llibre també hi va ajudar, reflexionava sobre el bulling escolar, una realitat que viuen a prop. El fet que la majoria de personatges no tinguessin una cara definida va permetre que els nois i noies es poguessin ficar dins de la història, que a mesura que avançava el text, els dibuixos es poguessin interpretar en un sentit o en un altre, que era diferent mirar-los cap a munt o cap a avall… Per al final arribar a la conclusió que l’important no era el que li passava a aquell o altre company o companya, sinó el sense sentit de dur a terme una acció com el bulling. Els nois i noies lectors van mostrar una maduresa i una capacitat molt gran per abordar un tema tant delicat en el que fins hi tot es va arribar a parlar del suïcidi.

La consolidació d’una activitat apassionant

El Club de lectura de la Biblioteca Montfollet ha estat promogut -des de l’inici- per l’AMPA de l’Escola Montfalgars, amb el suport del Servei Municipal de Biblioteques i dinamitzat per Núria Terés -mare, professora i veïna de-. En el marc del Pla Educació i Convivència (PEiC). Aquest cinquè curs representa la consolidació d’aquesta activitat apassionant per molts nois i noies que una vegada comencen no se’n volen desenganxar, al contrari que aporten amics i companys per a que s’afegeixin al club. De fet, aquest curs hi ha hagut llista d’espera. I els que el curs vinent passen a l’Institut han demanat que a l’institut també se’n faci un per poder continuar l’experiència.

Bon viatge lectors!

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)