/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 25 setembre de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Esports L'eugenienc del GEiEG Josué Canales fa un temps de 48,21 i es queda a tocar de la final L'atleta grupista Josué Canales -i alumne de l'Institut Santa Eugènia- ha pres part a la primera eliminatòria de les tres que formaven les semifinals de la prova dels 400m del Campionat del Món juvenil d'atletisme, a Kenya. Canales ha aturat el crono amb un temps de 48,21, creuant la línia de meta en quarta posició, cosa…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Cultura > Cinema, vídeo i foto | 01·07·2004

Claqueta, rodem!

L'Estació Espai Jove |

El mes de juliol, l’associació Clac, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i el suport de Caixa de Girona, ofereixen dos tallers de creació cinematogràfica a Girona.

Els tallers tenen l’objectiu d’oferir als participants la possibilitat de formar part del procés de creació d’un curtmetratge, des de la primera idea de guió fins al producte final. Al llarg de quatre setmanes es treballaran diferents fases: la primera setmana serà de creació d’un guió. Durant aquesta setmana es visionaran making off de diverses pel·lícules així com altres curtmetratges premiats a diversos festivals. La segona setmana serà de preparació del rodatge, es faran tres grups de treball: interpretació, direcció i direcció artística. Cadascun dels equips s’ocuparà de la preparació de la part que li correspongui del rodatge, es treballarà la interpretació davant les càmares, la preparació d’una escenografia, localitzacions, vestuari, maquillatge, il·luminació, elaboració d’un pla de rodatge, story board… Al llarg de la tercera setmana els tres equips treballaran conjuntament en el rodatge, treballant conceptes com el rakord, plànols, so, claqueta, càmera, il·luminació…

Finalment la darrera setmana anirem als estudis Ground de Cornellà a fer el muntatge del material que haurem rodat, insertar les músiques de la banda sonora, fer els crèdits… I, com en qualsevol altra activitat d’estiu, també aprofitarem per anar a la piscina.
Durant el taller aprofitarem per fer una visita al Museu del Cinema i també a TVGirona, que ens serviran per conèixer millor el món del cinema i dels audiovisuals en general. Els participants dels tallers seran membres actius de l’equip de rodatge, sempre amb l’assessorament de l’equip de professionals del taller:

David Faüchs, VIT, direcció artística; Isidre Hernàndez, interpretació; Ferran Joanmiquel, interpretació; Gerard Franch, guió; Xevi Felip, story board; Ivan Massaguer, actor Cor de la ciutat; Jaume Figueres; Pere Capell; Pere Calderon; Eva Despuig.

Es realitzaran dos tallers, un per nois i noies d’entre 15 i 17 anys, i l’altre per nois i noies d’entre 18 i 21 anys. Ambdós tallers començaran el dia 2 de juliol, amb una presentació per als participants que es farà al Museu del Cinema. A partir d’aquí es treballarà al Museu del Cinema la setmana del 5 al 9 de juliol i la setmana del 12 al 16. La setmana següent es farà el rodatge en els interiors i exteriors que el guió requereixi i la darrera setmana s’anirà a Cornellà, als estudis Ground AV i a la piscina. Les inscripcions són obertes a L’Estació Espai Jove, de 10 a 8 del vespre.

Ivan Massaguer, en Gus del Cor de la ciutat participa a Claqueta rodem!

L’actor Ivan Massaguer, Gus al Cor de la ciutat, sèrie de TV3, participarà aquest any en el Claqueta rodem!, ensenyant als participants què ha de fer un actor davant d’una càmara, quins trucs s’utilitzen, en definitiva, com actuar en un rodatge. L’any passat el taller va comptar amb la participació de l’actor gironí Albert Quintana, Emili en la mateixa sèrie. Aquest és un dels dies més esperat pels participants, doncs el fet de tenir un professional conegut per tothom, gràcies a l’impacte que té treballar en una sèrie de televisió, com és el Cor de la ciutat, resulta molt atractiu. Ivan Massaguer a estat recentment a Girona rodant el curtmetratge Galls a les rodalies de Girona.

David Faüchs col·labora també en la iniciativa portant la direcció artística

L’artista saltenc, David Faüchs, aporta al Claqueta els coneixements perquè els participants facin una bona direcció artística. En David Faüchs és un dels artistes amb més projecció cinematogràfica a Girona. Des de la seva feina a Soldados de Salamina, podríem quasi assegurar que ha fet de director artístic en tots els curtmetratges rodats a Girona. Els dos últims, premiats per l’ARPAGI, sota la direcció de Lluís Baulida i Maurici Jiménez. Ara prepara el rodatge d’un altre projecte sota la direcció de Francesc Font.

Ground Audio Video cedeix les seves instal·lacions

Els estudis del Pla de l’Estany tornen a participar un any més en el projecte. Els participants muntaran el seu treball en el petit estudi de Cornellà, on veuran com es munta un pel·lícula. Els estudis Ground continuen amb la seva tendència a implicar-se en projectes socials. Els seu darrer curtmetratge Vacio, coproduït juntament amb el col·lectiu Trezes, tractava un tema tristament d’actualitat: la violència domèstica. Ara estan preparant el seu següent projecte també guanyador d’un premi al Fons de Creació Audiovisual de l’ARPAGI, titulat Kanalons amb K, un treball que ens mostra la vida dels okupes des d’una perspectiva molt propera.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

14 + twenty =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)