/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 06 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.345 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa | 30·08·2011

CiU pactarà amb els veïns l’ús de la nova Marfà: l’equip de govern té previst convocar una reunió amb els veïns de Santa Eugènia per decidir els usos

Dani Vilà |

EL PUNT AVUI > El govern en minoria de CiU a Girona pretén consensuar amb els veïns de quin ús ha de tenir el nou espai de l’antiga fàbrica Marfà. Així, el mateix alcalde de Girona, Carles Puigdemont, té previst convocar per al mes de setembre els veïns del barri per poder posar sobre la taula les intencions de l’equip de govern i conèixer de primera mà les necessitats que el barri podria cobrir amb l’ús del gran edifici.

Per aquest motiu, l’equip de govern de Girona supedita el model d’ús de l’edifici a la voluntat que expressin els veïns del mateix equipament i un cop ja hi hagi el projecte definit i parlat. El mateix Puigdemont ja va anunciar en l’últim ple la voluntat que la infraestructura tingués una funció fonamentalment cívica, complementant i cobrint les necessitats del Centre cívic de, un dels més actius de la ciutat i que ara tindrà més espais per desenvolupar-hi activitats. La part cultural del centre la centrarà la gran Biblioteca Salvador Allende, que s’instal·la a la planta baixa i al primer pis del nou edifici.

Finalitzen les obres

Les obres de rehabilitació i recuperació de l’antiga i històrica fàbrica tèxtil ja estan en la recta final. A l’exterior del recinte els treballs ja estan completament acabats i només falten uns quants retocs a la part interior de l’edifici. L’empresa responsable de les obres ha demanat al consistori una pròrroga per poder concloure la feina i està previst que a finals de setembre estiguin completament acabades.

Una de les tasques més complexes del procés serà el trasllat de la Biblioteca Salvador Allende des de la seu actual fins a les noves i àmplies instal·lacions. També caldrà instal·lar el mobiliari nou de la biblioteca.

Un dels serveis que també s’hi volen emplaçar és un punt d’informació jove, en un dels barris més poblats.

Una obra tardana

La rehabilitació de l’antiga fàbrica Marfà era sense cap mena de dubte l’actuació estel·lar del pla de barris. L’ajornament de tot el procés haurà provocat que l’acabament de l’obra arribi amb diversos anys de retard sobre el calendari previst inicialment i un cop ja s’ha produït un canvi de govern al consistori. Els veïns sempre havien manifestat la voluntat de poder participar en la gestió per fer-se més seu l’edifici i garantir-hi un ús real del barri, més enllà de l’ús de ciutat que tindrà la Marfà, ja sigui amb els bucs d’assaig o la sala polivalent del centre.

El nou ús per a la seu actual de la biblioteca

El trasllat de la Biblioteca Salvador Allende deixarà buit l’actual seu del carrer Montseny. L’equip de govern també vol escoltar quines són les preferències dels veïns per poder reaprofitar l’edifici perquè doni servei al barri. CiU va descartar des de la campanya enderrocar l’edifici de l’actual biblioteca i apuntava la possibilitat que es pogués transformar en espai per a joves de. Un problema que també vol corregir l’actual govern és la manca de previsió d’aparcament a la nova Marfà. CiU estudia algunes alternatives per poder garantir un mínim de places per a turismes per als usuaris d’aquest nou espai cívic, que potenciarà totes les activitats i facultats del Centre cívic. [El Punt Avui]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)