/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 16 juny de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.840 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Biblioteca Adroher: «La cultura i la instrucció són instruments necessaris per a una vida més lliure, per a la llibertat de tots» FOTO: LLUÍS GILBiblioteca Adroher: «La cultura i la instrucció són instruments necessaris per a una vida més lliure, per a la llibertat de tots» FOTO: LLUÍS GIL
: : Paulo Freire > Antònia Adroher i Pascual (1913-2007) | 26·01·2008

Centre cívic el Ter i Biblioteca Antònia Adroher:
«La cultura i la instrucció són instruments
necessaris per a una vida més lliure, per a tots»

Lluís Gil |

Dissabte -26 de gener- es va inaugurar el Centre cívic del Ter, a Taialà, que acull una magnífica, àmplia i diàfana biblioteca a la que l’Ajuntament de Girona ha batejat amb el nom d’Antònia Adroher i Pascual. Mai és tard si les coses arriben! Per fi un equipament relacionat amb la cultura porta el nom de la que va ser mestra i la primera dona regidora -de Cultura i propaganda- de l’Ajuntament de la ciutat, durant la República.

M. Lluïsa Faxedas -l’actual regidora de Cultura de l’Ajuntament de Girona- tot recordant la personalitat i la trajectòria d’Antònia Adroher, va dir que ella -l’Antònia- «… avui estaria molt contenta i orgullosa de que precisament una biblioteca porti el seu nom».

De tot el que es llegeixi a la biblioteca, de totes les frases que hom pugui recordar dels molts llibres que hi ha, una -de la mateixa Antònia- molt significativa, ha estat escrita en el dintell de l’entrada -a l’interior- damunt del punt de recepció: «La cultura i la instrucció són instruments necessaris per a una vida més lliure, per a la llibertat de tots».

Felicitem-nos, doncs, per aquest esdeveniment que ve a completar una excel·lent xarxa de centres cívics i biblioteques municipals.

La nova placa del carrer d’Antònia Adroher i Pascual (1913-2007) Mestra

Poc abans d’escriure aquesta nota m’arriba la notícia –via eldimoni.com– de que l’Ajuntament ha substituït, actualitzant-la, la placa del carrer del que porta el seu nom. M’agrada que s’hagi fet i em refà un xic del mal record que tinc del dia de l’homenatge popular que li vàrem fer, a l’esmentat carrer, en que –per llegir un text que s’havia publicat, referent a la poca entitat del carrer– se’m va retreure que ho hagués fet i, sobretot, que ho hagués fet en públic.

Lluís Gil Aban és coordinador del Club de lectura Sant Narcís
de l’Associació de Veïns del [lluisgil(arrova)eldimoni.com]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)