/Poble
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 06 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.465 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Poble > Justa la fusta [Converses amb en Sisó] :: Joan Arnau (2004-2016) | 02·02·2009

Carta oberta a l’Alcaldessa de Girona
(amb còpia a l’Agent 10121)

Joan Arnau |

Sra. Alcaldessa, vagi per davant que abans d’escriure aquesta carta he complert amb un deure que tinc com ciutadà: he anat a pagar una multa. I, si no per altres, com a mínim per aquest fet, crec que tinc el dret, no per reclamar que la denuncia fos incorrecta -que no ho era- sinó per expressar de la manera que em va estar posada i les causes que em van obligar a variar el meu recorregut normal per anar des de Sant Gregori fins a del Pla, on resideixo.

Cada dimarts i dimecres pujo a Sant Gregori a buscar els meus dos néts per baixar-los a Girona, per anar a El Galliner o per sopar i dormir a casa els dimarts. Per arribar a les 5 al Col·legi de Sant Gregori (12-13 minuts sense córrer i en una hora normal) haig de sortir de casa com a màxim a dos quarts de 5, ja que a partir d’aquesta hora és quasi impossible transitar amb normalitat per l’avinguda Josep Tarradellas -sector Maristes- sense tenir que parar tres o quatre vegades per no topar amb algun auto, que intenta aparcar entre la filera d’arbres de la vorera, o algun vianant que, al no poder transitar per la vorera ocupada totalment pels vehicles, ho fa sortejant pel mig de la zona reservada al trànsit rodat. I el mateix problema hi ha a l’altre cantó de l’avinguda, és a dir, a la vorera del col·legi. Quasi podria jurar que en tres anys que faig aquest recorregut mai he vist un guàrdia urbà intentant posar ordre en aquell desgavell on sembla imperar -perdoni l’expressió- allò de babau l’últim.

Recompte de cotxes mal aparcats

No fa molts dies i a causa de la denuncia que em van posar -suposo que des d’un cotxe patrulla- vaig tenir la curiositat de fer recompte dels cotxes aparcats sobre la vorera davant dels Maristes entre tres quarts de 5 de la tarda i dos quarts de 6, amb el següent resultat: entre ctra. Santa Eugènia i Bernat Boadas, 7; entre Bernat Boadas i Josep Viader, 9; entre Josep Viader i Pau Casals, 8; entre Pau Casals i Mossèn Joan Pons, 8; a la zona d’obres davant del Caprabo, 9; i davant dels Maristes, 4 en doble fila.

Per tot el garbuix que es produeix per aquesta zona, vaig decidir anar per una ruta alternativa: baixar per la Rambla Xavier Cugat fins al pont de la Barca, accedir a Jaume I i en arribar a l’alçada de la plaça Marqués de Camps, tombar a la dreta en direcció a. Sí, potser tardava un xic més però, en contra, estalviava el posar-me nerviós, neguitós o preocupat per no atropellar a mares i nens petits que -tal com li he dit abans- circulen per la calçada en no poder fer-ho per la vorera degut als cotxes que les ocupen, potser els d’elles mateixes.

Com he dit i per aquests motius, vaig variar el meu recorregut i, un dimecres, vaig estacionar davant la Llibreria de la Generalitat per fer-los lliurament d’un llibre. Les rodes dretes del meu vehicle ocupaven potser un metre de la vorera que, no ho he mesurat, fa de tres a quatre metres d’amplada. La meva dona i els nostres néts m’esperaven dintre del cotxe que tenia els quatre intermitents posats. Vaig tardar el que es tarda en travessar la vorera, obrir una porta, deixar el llibre i sortir. Potser 25 o 30 segons. I cap a casa falta gent. Això era el passat 15 d’octubre, a dos quarts de 6 de la tarda.

Aquest dilluns -26 de gener- (passats ja més de tres mesos) m’arriba una carta certificada en la que em comuniquen una denuncia per «estacionar un vehicle parcialment a la vorera», que l’Agent 10121 (agent denunciant en un altre servei prioritari) havia fet i que qualifiquen de lleu. Òsti tu, quina sort!

Pago i callo

Pago i callo perquè l’Ajuntament té tota la raó i reconec que vaig infringir la normativa legal de circulació. Però això no em treu de pensar que l’Agent 10121 em va veure entrar i sortir de la llibreria, pels pocs segons que vaig estar-hi, i podia valorar amb tot tipus de detalls l’entorpiment que havia produït la meva maniobra en aquells fatídics 30 segons. Si jo no fos una persona que valora els drets i les obligacions de ciutadà potser hauria parat el cotxe al mig de la calçada amb el capó aixecat mentre entrava a la llibreria i de ben segur l’agent m’hauria ajudat a posar-lo de nou en marxa.

Per finalitzar

Ara que diuen entrem en un any de crisi i que obliga a tothom a fer números, ha pensat el que hauria recollit l’Ajuntament denunciant la quarantena de vehicles mal estacionats el dia que vaig fer el recompte? Jo li ho diré… a la ratlla de 1.900 €. Més de 300.000 de les antigues pessetes, en una hora i en un sol lloc, que no irien malament a les arques municipals.

Però, senyora Alcaldessa, pot ser no tot sigui tant clar i jo -innocent de mi- no pensi hi hagi qui o llocs que encara tinguin patent de cors.

I ja res més. Els meus respectes a l’Ajuntament de Girona, a la seva persona i -per què no?- a l’Agent 10121.

Joan Arnau i Serra és fill de les Planes d’Hostoles i veí de del Pla

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada