/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 17 desembre de 2017 | 3a Època | Edició núm. 13.468 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico Tot recordant l'eugenial Jordi Vilamitjana, es va lliurar el 'seu' 2n premi de redacció La 2a edició del premi Jordi Vilamitjana es va presentar el passat dijous -14 de desembre-, a les 8 de la tarda, a l'Hotel Carlemany de Girona. Aquest guardó premia el millor text periodístic escrit per estudiants de secundària de la ciutat de Girona. La iniciativa de crear aquest premi va sortir de l'Institut Santa…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació > periòdic-e info | 27·03·2017

Bústia de denúncies racistes a l’Ateneu Eugenienc

Espai Antiracista | Pla de Ter

L’Espai Antiracista, amb la col·laboració  de l’Ateneu Eugenienc, va col·locar el passat dilluns -27 de març- a les 7.30h de la tarda, una bústia de denúncies perquè els veïns i veïnes que hagin estat víctimes o testimonis d’agressions, insults o amenaces ho pugin denunciar; va explicar els objectius d’aquesta campanya Pau Adroguer, membre de l’Espai Antiracista, i en va fer la presentació el veí eugenienc Reinald Roca.

L’Espai Antiracista Salt-Girona va presentar la campanya Bústia de denúncies, a l’Escola d’Adults (Centre de Formació d’Adults) de Girona, que va iniciar la instal·lació -a diferents espais de Girona, Santa Eugènia de Ter i Salt- de bústies de denúncies com a eines de suport per a persones o col·lectius que han patit discriminació.

La iniciativa es va presentar el passat 22 de febrer a l’Escola d’Adults Girona a càrrec de Miquel Blanch, professor del centre i membre de l’Espai Antiracista Salt-Girona i de Saddy Suazo, membre de l’Espai Antiracista Salt-Girona.

Les bústies de denúncies van acompanyades de fulletons explicatius i butlletes de denúncies per poder omplir. Les denúncies també es poden presentar al correu-e gironesantiracista@gmail.com o a l’espai habilitat al web gironesantiracista.wordpress.com

Poden presentar denúncies aquelles persones que hagin estat víctimes o testimonis d’agressions, insults o amenaces; denegació d’accés a un establiment; situacions de maltractament o discriminació en l’àmbit laboral, institucional o per part d’alguns professionals; o pels racistes d’algun partit polític. Les denúncies poden portar identificació de la persona o bé presentar-se de manera anònima.

Objectius de la campanya

Amb aquestes accioms, l’Espai Antiracista vol fer seguiment de la realitat social de Salt, Santa Eugènia de Ter i Girona i donar suport a les persones denunciants que vulguin defensar els seus drets: donar visibilitat a les discriminacions i restituir els drets de les persones denunciants.

L’Espai Antiracista Salt-Girona treballa per poder instal·lar bústies a l’Ateneu Eugenienc de de Ter, a l’Escola d’Adults de Salt, Càritas Diocesana de Girona, l’Estació Jove i la Fàbrica Jove de Salt, l’Ajuntament de Salt  i als Instituts de Salt (Vallvera, Salvador Espriu i Salvador Sunyer i Aimeric), entre altres llocs. En algun d’aquests espais, especialment als centres educatius, la presentació de la bústia va acompanyada de tallers i/o xerrades per promoure’n l’ús.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)