/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 24 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.391 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

#BlocSalt FOTO: CARLES PALACIO#BlocSalt FOTO: CARLES PALACIO
: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 15·12·2013

#BlocSalt: tríptic d’urgència

#ElDimoniEnBloc | Santa Eugènia de Ter

1. Els del #Bloc anem a dormir amb un ull mirant per la finestra i l’altre tancat. Som gent senzilla i estimem les persones per damunt de tot. Fa dies que patim per un possible desallotjament. Però dormim amb l’ànima tranquil·la, descansem amb la calma guanyada.

Si aconseguim lloguers socials per a totes les famílies, haurem guanyat. Si no els aconseguim per a totes, haurem guanyat perquè hem demostrat que es pot lluitar contra Goliat amb la raó per davant, incansablement.

Sigui quin sigui el resultat final de tot plegat, hem guanyat la gran batalla de l’honestedat, de la solidaritat i de la noblesa.

Persones de tota procedència, de totes les cultures, de totes les edats i de diferents estatus hem fet del nostre#Bloc, un niu d’esperança, un recer de la misèria, un pou de saviesa, un vincle que ens ha fet superar les mancances personals i hem trobat al #Bloc aquell racó de pau que tanta falta fa a qui no te res i no creu en ningú.

Hem tornat a creure en les persones i en les nostres possibilitats

Som ferms i generosos, som forts i plens d’amor, som tendres i especialment capaços de donar sense esperar res a canvi. Som la gent del #BlocSalt i ho serem per sempre més malgrat això no agradi. Perquè fem por, por de demostrar que una altra manera de viure i de ser és possible.

Seguirem endavant malgrat tot. Seguirem transgredint i desobeint davant d’una administració inútil i insensible. Seguirem canviant lleis i aconseguint fites impensables fins ara. Perquè la revolució es fa essent-hi i arremangant-nos.

Vius i tossuts, així som i serem la gent del #BlocSalt.

2. Estic molt trista i molt cansada… Tant que no puc dormir… Em falta el meu llit… Tot és estrany… No m’agrada ser lluny del #Bloc… És un cop molt dur… No puc pensar bé… No sóc a casa… A casa és el Bloc…

El en Bloc

i 3. Ansumana, Bouchara, Abdelmajid, Doris, Mohamadou, Nyameh, Hadijatou, Núria, Engràcia, Martin, Wilder, M. Teresa, Natàlia i Houssain i les anteriors, però també la gent de Coordinació (Marta: força!), de les assemblees, del suport social rebut al llarg d’aquests mesos de lluita i d’educació de l’esperança i, fins i tot, algunes males persones pujades sense bitllet a un tren equivocat: avui els poders fàctics i els seus escolanets ens han desallotjat físicament del #BlocSalt però saben i sabem que, com molt bé escriu abans l’Engràcia, hem guanyat i guanyarem finalment aquesta batalla contra la infàmia.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)