/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 08 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.347 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Eduard Berloso FOTO: LA XARXA RÀDIO (FeM Girona 92.7 fm)Eduard Berloso FOTO: LA XARXA RÀDIO (FeM Girona 92.7 fm)
: : Opinió > Més que galeries :: Manel Mesquita | 08·02·2015

Berloso, l’home invisible (1)

Manel Mesquita | Ateneu Eugenienc

Volia passar desapercebut, però no li van deixar fer. Volia camuflar-se entre els assistents a la reunió de veïns de de Ter afectats per l’ocupació de pisos buits -al sector de la plaça del Barco i la frontissa de-, però era massa evident que hi era. El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, havia assajat la postura asèptica “a veure què diuen”, com si la cosa no fos amb ell, quan qui hauria de tenir coses a dir és ell precisament. Finalment, el regidor responsable va fer-se present per no aportar cap proposta concreta i parlar de forma genèrica d’una comissió (?) que està encarregada d’aquest tema (!), res de nou va anunciar Berloso. I té lògica. No té res per anunciar. Quan el passat mes de juliol va esclatar un fet semblant a la travessera/Salt, ell ja es va fer fonedís. No en va dir ni piu. L’hemeroteca canta. I té lògica, també.

Perquè ja em diran vostès -estimades i estimats- què hem de pensar quan tota una Àrea de Serveis Socials, d’una pretesa Ciutat 10, elabora les dues darreres Memòries publicades (2012 i 2013), d’una de les regidories més sensibles (de les persones!), amb un retalla i enganxa pel que fa a les actuacions per entomar les situacions com les que vivim a avui. Cap més dada, cap més descripció, cap avaluació de com ha anat. Comproveu-ho:

“Amb la finalitat de promoure habilitats, competències per millorar l’autonomia: Projecte escales. SBAS Santa Eugènia. De gener a juny 2012. Participació de 17 comunitats veïns (365 habitatges). Objectiu principal del projecte: Detectar problemes de convivència i degradació d’aquesta en comunitats de veïns del territori associades a efectes derivats de la situació de crisi, i valorar possibles propostes per abordar la situació conjuntament amb el col·lectiu afectat.” [pàg. 10 / Memòria 2012 dels SBAS (Serveis Bàsics d’Atenció Social), Serveis Socials].

“Projectes relacionats amb la millora de l’habitatge i l’habitabilitat: Projecte escales (Santa Eugènia). Agents promotors: Sbas – Santa Eugènia. Objectiu principal del projecte: Detectar problemes de convivència i degradació d’aquesta en comunitats de veïns del territori associades a efectes derivats de la situació de crisi, i valorar possibles propostes per abordar la situació conjuntament amb el col·lectiu afectat.” [pàg. 56 / Memòria 2013 de l’Àrea de Serveis a les Persones, Serveis Socials].

Saben què dirà la Memòria 2014? S’accepten apostes!

Continuarà

 

És més fàcil el retalla i enganxa

¿No deu ser que la solució del problema que ens ocupa (habitatges) passa per projectes de prevenció i per una acció decidida dels Serveis Socials i altres àrees municipals com Educació, Joventut, Ocupació, Habitatge; per la intervenció de mediadors socials i familiars que visitin les famílies dels pisos ocupats per analitzar l’atenció necessària; per un acompanyament als joves d’aquests immobles a través d’educadors socials i projectes juvenils; i, per la presència d’adolescents menors d’edat en alguns pisos, per la necessària intervenció dels Serveis d’Atenció a la Infància? Un pèl massa agosarats aquests criteris veïnals i solidaris per als directius de l’Àrea de Serveis a les Persones, perquè podrien argumentar que “si es volen educadors socials s’hauran de retallar d’altres partides del Pla Comunitari (PEiC); Serveis Socials, de la Girona 10, ja hi ha posat tot el que se suposa que hi havia de posar per respondre a la problemàtica dels pisos ocupats…” Sí? Definitivament el més fàcil és el retalla i enganxa.

1
Tinc més informació
Comentaris

Una resposta a “Berloso, l’home invisible (1)”

  1. Ramon Ballester Gonzalez ha dit:

    Està molt clar que som un barri de 2ªB dins l’esquema mental dels gironautes. Només ens vénen a cercar quan necessiten vots. I desatenen els problemes de la gent real, com aquest de l’ocupació de pisos buits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)