/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 07 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.346 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Alejandro Lerroux,cap de fila dels radicals a Barcelona,principal blanc de la sàtira cucutescaAlejandro Lerroux,cap de fila dels radicals a Barcelona,principal blanc de la sàtira cucutesca
: : Opinió > Més que galeries :: Manel Mesquita | 03·11·2002

Aserejé, iae, de je, de pepé

Manel Mesquita |

La cançó de l’enfadós de nou. Hereva de La Macarena. La saben llarga. Ara toca tocar els iaes als ajuntaments amb l’argument populista (lerrouxista) d’eliminar impostos. Se’ls ha de reconèixer la capacitat per treballar l’engany que tenen els mandataris centrals (centralistes).

Qui és el guapo que pot posicionar-se en contra de qualsevol mesura que signifiqui retallar impostos? Ningú que pretengui guanyar unes eleccions dirà el contrari!

La càrrega del govern aserejé va més enllà. El que es pretén és carregar-se l’autonomia dels ajuntaments, especialment la dels municipis de menys de 100.000 habitants. A la demarcació gironina tots ho són. Ara com ara i en el precís moment que per llei la totalitat dels consistoris debaten els pressupostos per al 2003, el govern decideix unilateralment eliminar l’IAE. Una de les fonts d’ingressos municipals que permeten mantenir serveis dels anomenats de proximitat. Els membres de la Coordinadora d’ONG Solidàries presents en el Consell Municipal de Solidaritat de Girona fa més d’un any que fan explícita en el si d’aquest organisme de participació ciutadana la preocupació com a veïns davant d’aquesta situació que ja es veia a venir. Ningú a l’Ajuntament en va prendre nota (tret del secretari a l’hora de redactar l’acta de les sessions del Consell).

Ara toca fer volar la imaginació, perquè no acabem pagant els de sempre, aquells que com a únic capital només disposem de les nostres mans, el nostre lloc de treball precaritzat i un habitatge hipotecat. Maria Bardina, de Palafrugell, a El lector escriu d’El Punt, divendres apuntava alternatives “de jebe tu de jebere subiunouva”.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)