/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 20 abril de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.784 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

POSTAL: PEP CABALLÉ sobre una foto de VALENTÍ FARGNOLI (1918)POSTAL: PEP CABALLÉ sobre una foto de VALENTÍ FARGNOLI (1918)
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys | 10·06·2017

L’Ajuntament de Girona aprova el projecte per reconstruir el pont del Dimoni (1357): l’objectiu de la proposta és recuperar una part important del patrimoni arquitectònic

El Dimoni | Santa Eugènia de Ter

L’Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament el projecte per reconstruir el pont del, a través d’un acord de la Junta de Govern Local. La proposta té com a objectiu la reconstrucció arquitectònica del pont, d’època medieval (1357), mitjançant les restes que se’n conserven (més de 100 dovelles) datades del segle XIV i que es van conservar quan aquest pont es va desmuntar el 1968. El pont s’ubicarà entre els carrers de la Mare de Déu dels Àngels/Pere Compte -d’una banda- i de la Riera Maçana -de l’altra-, sobre el riu, a de Ter.

El projecte de recuperació del pont inclou la reconstrucció dels dos arcs laterals, fets amb estreps de formigó, així com les dovelles del segle XIV i la paret de maçoneria tradicional; amb la seva reconstrucció es pretén fomentar la recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat de Girona, alhora que millorar el teixit de vianants a la zona.

Les obres de desviació i canalització del riu van causar que el pont es desmuntés el 1968 amb la intenció inicial de reconstruir-lo en un altre lloc, tot i que les pedres van acabar guardades en un magatzem i, durant un temps, en un lateral del Cementiri de de Ter.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que “la recuperació del pont del és una vella reivindicació de les entitats i els veïns de·Can Gibert [i del]. És important perquè també representa la recuperació de la memòria del que havia estat el poble de de Ter i és, per tant, alhora, una connexió simbòlica amb l’orgull dels eugeniencs i les eugenienques”.

L’import del projecte és de 510.000 €, IVA inclòs, i l’Ajuntament de Girona ja preveia aquesta despesa en les partides d’inversions del pressupost d’enguany. L’arquitecte Ramon Ripoll Masferrer ha estat l’encarregat de redactar el projecte.

Un cop feta l’aprovació del projecte, el següent pas serà treure a licitació les obres –al desembre, Marta Madrenas es va comprometre amb els veïns a fer-ho aquest any 2017–. L’Ajuntament, de fet, va preveure una partida de 420.000 € en el pressupost d’aquest any per al pont, que units a partides anteriors permetran cobrir el cost del projecte.

La reconstrucció del pont és una reivindicació històrica que, a més, va ser aprovada per unanimitat pel ple de l’Ajuntament de Girona el 14 de setembre de 2010 i ja ho havia estat també l’11 de març de 1981.

Vista del pont del Dimoni rearmat sobre el riu Güell INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)

Vista del pont del rearmat sobre el riu INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)