/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 21 octubre de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Esports L'eugenienc del GEiEG Josué Canales fa un temps de 48,21 i es queda a tocar de la final L'atleta grupista Josué Canales -i alumne de l'Institut Santa Eugènia- ha pres part a la primera eliminatòria de les tres que formaven les semifinals de la prova dels 400m del Campionat del Món juvenil d'atletisme, a Kenya. Canales ha aturat el crono amb un temps de 48,21, creuant la línia de meta en quarta posició, cosa…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La placa substituïdaLa placa substituïda
: : Paulo Freire > Notícies | 14·09·2006

Antònia Adroher, Carmel Rosa i Aïda Lorenzo,
guardonats amb les Creus de Sant Jordi 2006

CCG |

La Generalitat de Catalunya va fer pública el 14 de setembre la llista de guardonats amb la Creu de Sant Jordi 2006, entre els quals s’hi troben tres dels autors que recentment han publicat les seves memòries a CCG Edicions.

Es tracta dels gironins Antònia Adroher i Carmel Rosa, antics militants del POUM i que van viure l’experiència de la República i la Guerra Civil, l’Antònia com a primera dona regidora de l’Ajuntament de Girona i en Carmel al front d’Aragó; i d’Aïda Lorenzo, presidenta de l’Associació de Familiars Represaliats pel Franquisme. Aquest prestigiós guardó els serà lliurat el proper 25 de setembre en un acte que se celebrarà al Liceu de Barcelona.

Antònia Adroher i Carmel Rosa (Girona, 1913 / Barcelona, 1912) són autors de La llavor dels somnis (CCG, març 2001), on narren les memòries d’una època particularment agitada de la història: la Guerra Civil espanyola i la Segona Guerra Mundial, l’exili, la guerra freda, la descolonització, l’expansió fulgurant de la ciència i la tecnologia, el maig del 68, el naixement de la unitat europea, l’activitat antifranquista i el retorn de la democràcia.

Aïda Lorenzo (Figueres, 1937) és autora, juntament amb la seva filla Esther Llorenç, del llibre Hores de vetlla. Testimonis de 35 represaliats pel franquisme (CCG, novembre 2005) i en breu traurà a la llum Dones republicanes (CCG), que ja s’està imprimint, i que explica el calvari que van haver de viure algunes dones durant l’època més repressiva del règim franquista.

Quim Curbet és fill del
CCG Edicions

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

3 × four =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada