/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 31 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.459 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Escola Montfalgars de Can Gibert del Pla FOTO: CEIPEscola Montfalgars de Can Gibert del Pla FOTO: CEIP
: : Paulo Freire > Notícies | 27·01·2011

AMPA: no al bony de P3 a l’Escola Montfalgars

Benjamí Comas |

Informem dels acords presos en el Consell Escolar de l’Escola Montfalgars, reunit en sessió extraordinària -el passat dijous 13 de gener de 2011-, per tractar el tema del bony de P3 a l’escola per al curs vinent. La carta -que es reprodueix tot seguit- s’ha fet arribar als Serveis Territorials d’Ensenyament de Girona, a l’atenció del nou director.

D’altra banda, hem engegat una campanya conjunta -escola i AMPA- amb diverses accions (reunió amb el nou director d’Ensenyament a Girona, recollida de signatures, penjar una pancarta de desacord, preparar mobilitzacions) amb l’objectiu d’evitar el bony.

Benjamí Comas és membre de l’AMPA de l’Escola Montfalgars i veí de de Ter

A l’atenció del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona

El Consell Escolar de l’Escola Montfalgars de Girona, reunit en sessió extraordinària -el dijous 13 de gener de 2011-, assabentat que hi ha la intenció d’ampliar a tres el nombre de tutories de P3 a la nostra escola, vol expressar la seva molèstia i total desacord fonamentat en els següents criteris:

– Greu pèrdua de personal docent i, per tant, suports, donat que amb el mateix nombre d’especialistes i mestres de reforç s’haurà de donar suport a 25 alumnes més, fet que anirà en detriment dels mateixos alumnes del centre en totes les àrees i que dificultarà l’assoliment de les capacitats i competències bàsiques.

– Reducció dels espais i aules que resultaran mal organitzades i insuficients ja que durant nou cursos escolars algunes de les aules en les que es realitzen especialitats caldrà convertir-les en tutories i, per tant, dificultarà la tasca organitzativa.

– Dificultat a l’hora d’organitzar els mitjos grups i agrupaments flexibles combinant les àrees instrumentals amb les especialitats, tret identificatiu de la metodologia de treball del nostre centre i que, fins ara, facilitava l’èxit escolar dels nostres alumnes.

– Necessitat de més acompanyants per a les sortides, fet que dificulta moltíssim l’organització escolar, i modificació dels preus d’aquestes per l’augment d’autobusos i monitors.

– Dificultats organitzatives del menjador escolar que té una cabuda concreta i uns torns molt ajustats i organitzats que haurà de donar servei a 25 comensals en potència més.

– Necessitat d’una escola nova a Girona que apareix de tots els bonys que s’han anat posant a les diferents escoles durant aquests últims anys i que és resultat d’una manca de previsió i de mala gestió de la zonificació escolar, ja que a més a més hi ha una clara constància que no totes les escoles de la ciutat de Girona omplen les seves tutories de P3 al llarg del curs.

– Dificultat perquè, d’aquí a uns pocs cursos escolars, els futurs alumnes de la nostra escola que visquin a la zona puguin matricular-se al centre per manca de places ja que molts d’aquests 75 alumnes tindran germans que ompliran la majoria de les 50 places.

El Consell Escolar de l’Escola Montfalgars volem deixar clar que estem en contra d’aquesta mesura que va en detriment de la qualitat educativa del nostre centre i dificulta la nostra tasca diària. Demanem que es busqui una solució alternativa al problema abans que s’iniciï el procés de preinscripció i que es desestimi la implantació d’una nova tutoria de P3 a la nostra escola.

La presidenta del Consell Escolar de l’Escola Montfalgars

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)