/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.460 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La ben plantada (Mamarroca) de Paco Torres MonsóLa ben plantada (Mamarroca) de Paco Torres Monsó
: : Eugenials > Paco Torres Monsó (1922-2015) | 21·10·2008

Amics de la Unesco homenatjarà Paco Torres Monsó en el projecte «Apadrinem escultures»

El Dimoni |

Amics de la Unesco de Girona (UNESCOGi) ha presentat als centres educatius del Gironès la proposta de treball del projecte Apadrinem escultures 2008-2010. L’acte va servir per fer un repàs dels objectius de la iniciativa, revisar el treball fet des que es va iniciar el curs 2001-02 i estudiar algunes propostes de l’associació.

Entre les iniciatives proposades per aquest curs hi ha la de retre un homenatge a l’escultor eugenial Francesc Torres Monsó, el qual ja té apadrinades les escultures Foques, A, B, C, Q i el relleu de Jaume I, per part del CEIP Dalmau Carles, però continuen sense padrins A Carles Rahola, de la Rambla de la Llibertat de Girona, i La ben plantada / Mamarroca, de davant de. Està previst també fer una ‘bicicletada escultural’ a proposta de la plataforma Mou-te en Bici, de cares a la primavera, i un acte de cloenda durant el qual l’alumnat exposarà els seus compromisos vers l’escultura apadrinada.

Com a escultures per apadrinar tots els centres de Girona conjuntament es van proposar A Anne Frank (1999); la Columna a la Constitució de 1869, ara al magatzem municipal de Mas Xirgu; les que parlen dels defensors de Girona durant els setges del 1808-09, la de Joan Oliver a la placa del Mercat i la d’Antoni Parera a la placa de la Independència; les que fan anys ‘rodons’ com A la vellesa, de Ramon Casellas (30 anys); La força de Girona, de Ramon Cuello (20 anys); A, dedicada a Joan Brossa (10 anys).

Amics de la Unesco va aprofitar per explicar la iniciativa d’aconseguir veure als carrers de Girona l’escultura Contra l’invasor, de Miquel Blay. Carme Garriga, mestra especialista en l’àrea visual i plàstica i vocal de la junta d’Amics de la Unesco de Girona, ha dut el projecte al CEIP -Col·legi Groc- i -de Salt- als CEIP Silvestre Santaló i El Pla, i ara n’assumeix la coordinació amb tots els centres del Gironès. Els centres de la ciutat de Girona es poden inscriure a través de la Caseta de la Devesa-Recursos educatius de l’Ajuntament de Girona. [UNESCOGi]

Dolors Reig Garganta és membre d’Amics de la UNESCO de Girona (UNESCOGi)

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada