/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 31 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.459 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Alumnes de batxillerat i cicles formatius de l'INS Santa Eugènia fan un curs de català a l’Escola Oficial d'Idiomes de Girona FOTO: JOAN GRATACÓSAlumnes de batxillerat i cicles formatius de l'INS Santa Eugènia fan un curs de català a l’Escola Oficial d'Idiomes de Girona FOTO: JOAN GRATACÓS
: : Els mil i pico > Les mil notícies :: sortides, activitats, viatges | 15·01·2018

Alumnes de batxillerat i cicles formatius del Santa Eugènia fan un curs de català a l’EOI

Puri Gómez Casademont / Joan Gratacós Guillén | INS Santa Eugènia

Un grup de vuit alumnes de batxillerat i cicles formatius de l’Institut de ha començat un curs de català a l’Escola Oficial d’Idiomes de Girona (EOI Girona). També hi participen alumnes d’altres instituts del municipi de Girona. En total, són uns vint nois i noies que fa poc que han arribat a Catalunya, en els darrers dos anys, procedents de diversos països.

Alumnes de batxillerat i cicles formatius de l'INS Santa Eugènia fan un curs de català a l’Escola Oficial d'Idiomes de Girona FOTO: JOAN GRATACÓS

FOTO: JOAN GRATACÓS

L’objectiu del curs és reforçar l’aprenentatge del català per tal que puguin tenir èxit en els seus estudis postobligatoris. A més, al final del curs es podran presentar, si volen, a les proves oficials per obtenir el certificat del nivell corresponent.

La iniciativa va sorgir del Grup de Treball de les Aules d’Acollida de Secundària de Girona, que agrupa vuit centres públics i concertats. La proposta que es va fer a l’EOI va ser molt ben acollida per la direcció del centre i pel Departament de Català, que van facilitar que els nois i noies fessin el curs a les tardes. Les classes es fan els dimecres, tret de dues alumnes, que han pogut afegir-se al curs regular de C1.

Els participants al curs estan molt motivats. Els nois i noies estan plens d’il·lusió pel futur, tot i les pors i inseguretats lingüístiques. Cada setmana és una lliçó de motivació i supervivència. Esperem que els vagin molt bé tots els projectes que tenen.

Des de l’EOI Girona estan molt contents de poder ajudar-los. Realment, assolir la competència en la llengua vehicular dels centres on estudien hauria de ser una prioritat, si de veritat es vol que se’n surtin. I també és important, des d’una perspectiva més general, que entenguin que el que els passa és el més normal del món. Ens passaria a tots en un país estranger. Des l’EOI Girona es destaca que són persones molt vàlides per als estudis.

Per això mateix, els desitgem molt d’èxit en aquesta aventura d’aprendre una nova llengua, amb el gran repte de fons d’aprovar el batxillerat i els cicles.

Puri Gómez Casademont
Departament de Català / Escola Oficial d’Idiomes de Girona
Joan Gratacós Guillén
Aula d’Acollida / INS Santa Eugènia

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)