/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 08 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.346 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

L'atur a Santa Eugènia·Can Gibert del Pla va ser tema a les municipals. A la imatge, el debat a l'Ateneu Eugenienc de Santa Eugènia de Ter FOTO: MANEL LLADÓ [ELPUNTAVUI.CAT]L'atur a Santa Eugènia·Can Gibert del Pla va ser tema a les municipals. A la imatge, el debat a l'Ateneu Eugenienc de Santa Eugènia de Ter FOTO: MANEL LLADÓ [ELPUNTAVUI.CAT]
: : Actualitat > 2018-2015 :: Retalls de premsa | 27·11·2015

L’Ajuntament de Girona invertirà 980.000€ en projectes ocupacionals a Santa Eugènia

Ajuntament de Girona | Santa Eugènia de Ter

L’Ajuntament de Girona inverteix 980.000€ en projectes ocupacionals a·Can Gibert del Pla durant el 2016. Aquestes actuacions s’emmarquen dins el Programa Treball als Barris, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE), que l’any vinent arriba a la 8a edició i que s’ha consolidat com una eina d’intervenció específica per a i del Pla.

Es calcula que unes 700 persones en situació d’atur es podran beneficiar d’aquest projecte, que comprèn actuacions adreçades a la promoció de l’ocupació, el desenvolupament local i la planificació estratègica.

Les actuacions incloses dins el Programa Treball als Barris es fonamenten en les recomanacions realitzades a partir del diagnòstic urbanístic, econòmic i social de·Can Gibert del Pla, amb la finalitat de respondre a les necessitats d’atenció especial detectades des de l’àmbit de l’ocupació i la promoció econòmica.

En aquest sentit, el programa preveu dur a terme accions orientades a la dinamització de l’activitat econòmica i la cohesió social, l’impuls de les polítiques d’ocupació i d’igualtat en el mercat de treball, i l’articulació de les diferents sinèrgies de suport entre els diferents serveis, dispositius i recursos socials i ocupacionals.

A partir del diagnòstic elaborat en el marc del Projecte d’Intervenció Integral de·Can Gibert, es continuaran realitzant actuacions adreçades a la població més vulnerable i en situació de desavantatge social, posant al seu abast un servei àgil i personalitzat d’informació, assessorament i orientació professional i reforçant les tasques d’intermediació d’ofertes de treball adequades als seus perfils professionals.

La tinent d’alcalde i regidora de Ocupació, Empresa i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, ha explicat que “en aquest 2016 es vol fer un pas més iniciant una línia de treball específica amb joves de 16 a 29 anys, per tal de fer una tasca preventiva i proactiva amb aquest col·lectiu amb l’objectiu de generar oportunitats que afavoreixin la millora de la seva ocupabilitat, ja sigui oferint-los eines específiques pel retorn al sistema educatiu reglat, o bé apostant pel desenvolupament competencial i facilitant-los l’accés al mercat de treball”. Es preveu atendre més de 200 joves amb actuacions que vagin des d’itineraris individuals d’inserció i de retorn al circuit educatiu fins a programes de formació en alternança amb el treball, passant per programes de formació qualificadora i contractació.

Pel que fa a les insercions subvencionades, el programa considera la contractació per part de l’Ajuntament de Girona, durant sis mesos, de 42 persones en situació d’atur de·Can Gibert del Pla, mitjançant programes d’experienciació laboral i programes mixtes de formació i treball per dur a terme tasques d’interès públic i/o social que van des del manteniment del viver municipal i del parc agrícola de de Ter, passant per la rehabilitació d’espais públics i supressió de barreres arquitectòniques, fins a la promoció de conductes cíviques per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)