/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 octubre de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.487 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La peli al c.  Cerverí/c. FiguerolaAigües per un tubPELI: EL DIMONILa peli al c. Cerverí/c. FiguerolaAigües per un tubPELI: EL DIMONI
: : Actualitat > 2004 :: Retalls de premsa | 21·03·2004

Aigües per un tub (II) i (III)

Retalls de premsa |

EL PUNT > Aigües per un tub: 22 de març: Dia Mundial de l’Aigua. Celebració aigualida al
[21·03·2004 · Manel Mesquita · La galeria · El Punt]

DIARI DE GIRONA > Aigua per un tub (III): L’empresa que fa el pàrquing del vessa aigua al clavegueram
[18·03·2004 · Jesús Badenes · Diari de Girona]

Aigües menors per un tub?

RÀDIO ONDARAMBLA > Inicialment podria semblar que avui esgarraparem sobre les aigües menors. Res més lluny de la realitat. Tot i que n’hi ha per pixar-s’hi. Les aigües, si són per malbaratar-les, sempre són un assumpte major. Més aviat, enoooooorme! A la ciutat de Girona, bressola de la sostenibilitat, aguantem estoicament com raja l’aigua per un tub a la construcció que s’està realitzant al carrer Figuerola, cantonada amb el carrer Cerverí. Allà on, fa poc, can Casademont ens venia les motos. Quina culpa tenen les capes freàtiques i els aqüífers del perquè les immobiliàries i l’ajuntament (de Girona, en aquest cas) passin de tot i permetin que l’aigua provinent del subsòl vagi a petar directament al clavegueram? Quina moto ens vendran ara els responsables de fer forats al terra i els que autoritzen les obres de nova obra? Que si la xarxa separativa. Que si l’estudi corresponent. Que si el requeriment a l’empresa constructora. Que si… que sí! La trista i denunciable realitat és que l’aigua neta del la fotem a la merda, literal, i punt. Després organitzarem campanyes de sensibilització per dutxar-nos en comptes de banyar-nos al jakuzzi que tots portem a dins… i ens diran (ep! pedagògicament, això sí) que l’aigua és un bé escàs… i que l’ecologia es demostra estalviant… Estalviant què? Que la Coca-Cola britànica no se n’assabenti de la situació creada al carrer Cerverí de Girona… acabaran embotellant l’aigua del… i venent-la a preu d’or! Apa!, i a sobre, pixar-se a sobre del tema és ofensiu!! I excessiu!! Quan s’acabi la campanya electoral… tal vegada s’haurà acabat l’aigua que s’hi donava… i ja únicament ens quedaran llàgrimes de compromís. Kleenex i llàgrimes de cocodril!
[10·03·04·L’Esgarrapada·Manel Mesquita·OndaRambla Girona]

Aigua per un tub

REVENDA > La pàgina web www.eldimoni.com ha denunciat la despesa d’aigua que fan algunes constructores d’edificis. Fa un temps ja es va criticar una actuació d’aquest tipus al c. Cerverí, cantonada amb el c. Güell. Ara, el problema es repeteix al c. Figuerola, cantonada amb el c. Cerverí. Tal i com es veu a la foto, el tub per on raja aigua va a parar a una claveguera, la qual cosa equival a llançar litres i més litres d’aigua pel simple fet de llançar-los. Un veí d’aquest carrer també s’ha queixat d’aquest fet i ens ho ha comunicat: «És indignant que les empreses constructores actuïn d’aquesta manera i no tinguin cap mena de mesura per solucionar aquests problemes. Quan falta aigua després tothom es recorda que cal no malgastar-la, però quan sembla que en sobra… A veure què dirà, aquesta vegada, el regidor de Medi Ambient de Girona?»
[8-14·03·2004 · L’ull crític · Revenda]

Denuncien que es torna a malgastar aigua arran d’unes obres a Girona

EL PUNT > El periòdic electrònic El de de Ter ha denunciat que arran d’unes obres que s’estan fent al carrer Cerverí de Girona s’estan tornant a malgastar centenars de litres diaris d’aigua. Aquesta situació ja es va donar a l’estiu en unes obres en aquest mateix carrer: la capa freàtica és poc profunda i l’aigua que es troba es bomba i es llança directament a la claveguera. Els responsables de la publicació es pregunten on és la xarxa separativa a la ciutat o per què no es demanen responsabilitats a la constructora.
[05·03·2004 · David Brugué · El Punt]

Detecten al barri del una segona canonada que aboca al clavegueram

DIARI DE GIRONA > Els veïns del sector i la Devesa han detectat una segona canonada que aboca directament al clavegueram. La fuita es troba a pocs metres d’on es va localitzar l’estiu passat un vessament semblant. El de de Ter lamenta que es perdi l’aigua i demana explicacions a l’Ajuntament de Girona. (…) exigeixen que el regidor de Medi Ambient, Ponç Feliu, i el responsable del barri, Enric Pardo, expliquin per què es permeten els vessaments. L’estiu passat es va denunciar que durant molts mesos s’havia produït un abocament a les clavegueres de l’aigua del riu que es filtrava en una obra d’un pàrquing. Els denunciants van explicar que no deixaven «de rajar, dia i nit, milers i milers de litres d’aigua». L’any passat van indicar que era «un bon doll d’aigua neta, transparent i cristal·lina» que va a parar al clavegueram urbà. Paradoxalment, la nova canonada es troba en el mateix carrer Cerverí, però en la cantonada oposada. El doll està ubicat en el carrer Figuerola i el tub recorre la vorera fins a la claveguera. Els veïns denuncien que «l’aigua és un bé escàs» i critiquen el «malbaratament de les aigües». Els afectats es pregunten on és la xarxa separativa i si es segueixen criteris de sostenibilitat. Els veïns assenyalen que s’ha d’aclarir la responsabilitat de l’empresa constructora i de l’Ajuntament.
[06·03·2004 · Jesús Badenes · Diari de Girona]

Aigües per un tub (II) i (III)

Aigua!! Continua la pel·lícula al c. Cerverí, cantonada Figuerola… i ¿al pàrquing del?

Després de l’èxit obtingut per Aigua per un tub (I), l’obra projectada al juliol passat al carrer Cerverí cantonada carrer, ara s’estrena la seva continuació Aigües per un tub (II) i (III). La protagonista és de nou l’aigua, el bé escàs. En aquesta ocasió també es pot veure rajar l’aigua al carrer Cerverí, però ara a la cantonada amb el carrer Figuerola. En to de tragicomèdia, la pel·lícula promet de nou la intervenció del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Girona i probablement, en aquesta ocasió, fins i tot que el regidor del barri del-la Devesa també digui la seva.

Litres i litres d’aigua vessats davant dels nostres nassos continua, així, reclamant la nostra atenció. Els espectador mantenim les preguntes inicials, aquelles que ja van seduir-nos ara fa uns mesos: on és la xarxa separativa a Girona?, on és l’Agenda-21?, on és el Consell Municipal de Sostenibilitat? i on són les responsabilitats de la constructora i de l’ajuntament gironí?

El guió és, definitivament, una mala còpia de l’argument de la primera part: L’aigua és un bé escàs! Mentida! Al barri del ens en sobra. Continuarà… o no?
[05·03·2004 · El]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)