/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 24 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.391 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa > 2010 :: Retalls de premsa | 28·08·2010

Adjudiquen l’obra del centre de dia, que va quedar a mig fer: el cost és d’uns 860.000 euros, i es preveu un termini de 3 mesos d’execució

Retalls de premsa |

EL PUNT > El govern tripartit de Girona ha adjudicat aquesta setmana l’obra que permetrà acabar el centre de dia per a gent gran que va quedar a mig fer en acabar-se el pressupost previst per a aquest equipament en el Pla de barris.

Així, aquesta setmana, durant els dies que va exercir com a alcalde accidental, el regidor de Serveis Socials, Joan Olòriz, ha signat el decret d’adjudicació de les obres per acabar l’edifici. Es preveu que el cost per acabar l’equipament sigui d’uns 860.000 €, i que es tardi tres mesos a acabar-lo un cop es reprenguin els treballs. Olòriz considera molt important la finalització de l’equipament, ja que permetrà que la ciutat disposi del primer centre de dia per a gent gran de titularitat municipal. “L’edifici tindrà uns 600 m2 entre les cinc plantes de què disposarà”, assenyala el responsable de Serveis Socials. De fet, el centre de dia se situarà a les primeres tres plantes, mentre que a les altres dues està previst que s’hi traslladin els serveis d’atenció a la gent gran i d’atenció a la dependència. Una de les coses que es volen impulsar en el nou equipament és “que les famílies puguin disposar d’un temps de respir i puguin deixar el familiar unes hores si escau”. El projecte preveu que es necessitaran 3 mesos per acabar l’obra, i això situa el final dels treballs en el primer trimestre de l’any 2011.

Xarxa de menjadors

Olòriz també avança la planificació perquè la ciutat pugui disposar d’una xarxa de menjadors socials per a gent gran. “L’objectiu és cobrir aquest buit, garantir una millor alimentació d’aquest col·lectiu, afavorir la socialització i estimular activitats, apostant per un model diferent del vell model de beneficència”.

La xarxa de menjadors començaria amb el nou edifici i el projecte a les Voltes d’en Rosés. El centre de dia tindrà entre 25 i 30 places i es preveu concertar-ne algunes amb la Generalitat. [Dani Vilà · El Punt]

Girona desencalla el centre de dia de: el projecte té un cost de 483.899 € i les obres han de començar abans de 3 mesos

DIARI DE GIRONA > L’equip de govern ha desencallat el projecte de centre de dia que s’ha de construir a, a l’espai on estava ubicat l’antic Mercat del barri. El tinent d’alcalde de Polítiques Socials, Joan Olóriz (ICV), va explicar que aquesta setmana s’ha signat la licitació i l’empresa disposa de 3 mesos per iniciar les obres. A partir de l’inici de les obres, el termini d’execució és de 4 mesos, pel que s’espera que pugui estar en maxra abans de l’estiu vinent.

Olóriz va remarcar que “es tracta d’un projecte que permetrà completar la xarxa actual en la qual hi ha una oferta privada amb la que col·laborem i que està funcionant bé”. El regidor ecosocialista va advertir que “tractarem d’experimentar noves fórmules en la gestió pública com la introducció d’acords amb les famílies perquè els usuaris hi puguin estar hores o per torns”.

L’edifici tindrà una planta baixa amb una sala polivalent i quatre pisos amb multitud de serveis per a la gent gran. El cost del projecte és de 483.899 €. El projecte permetrà dotar a l’Ajuntment d’un nou equipament amb 30 places per a gent gran que necessita ajuda diàriament, però que té suficient autonomia.

A banda del prop de mig milió d’€ de l’execució de l’obra, prèviament s’havia destinat ja mig milió d’euros més per a l’enderroc del vell Mercat de, les expropiacions, el reforç d’uns fonaments i la construció de la nova caixa. La inversió final és aproximadament d’1,1 milions d’€, que havien d’estar finaçats integrament pel Pla de barris, però que ara s’han repartit també amb el pressupost del propi consistori.

La inversió ha de servir acabar de construir l’edifici compost per una planta baixa i quatre pisos. A la part més inferior hi haurà sala polivalent de 78 metres quadrats. Al primer pis hi haurà sales de psicomoricitat, infermeria, gimnàs, vestuaris i dutxes. El menjador, la cuina i la bugaderia seran al segon pis. Al tercer pis hi haurà dependències administratives i al quart, les oficines. Un ascensor donarà accés a totes les plantes i una escala exterior, que tindrà forma de zeta, permetrà arribar a la primera i segona planta independentment.

Activitats de tot tipus

Els serveis que podrà oferir el futur equipament seran diversos: acolliment i convivència, manutenció, atenció personal en les activitats de la vida diària, higiene personal, readaptació funcional i social, recuperació del hàbits d’autonomia, dinamització sociocultural, activitats de lleure, suport personal, social i familiar, fisioteràpia i seguiment i prevenció de la salut, entre altres.

El tinent d’alcalde de Polítiques Socials, Joan Olóriz, va assenyalar que el centre tindrà un programa d’activitats anual que tindrà en compte les àrees funcional, cognitiva, motora, emocional i de desenvolupament de les activitats de la vida diària, així com de participació comunitària.

El procés per arribar a l’aprovació del projecte ha estat llarg. Primer es va haver d’enderrocar l’antic Mercat de i garantir el manteniment dels aparcaments soterrats. Abans d’iniciar la construcció de la nova estructura es va detectar que els fonaments que s’havien salvat no eren els previstos en el projecte del Mercat. Això va suposar una actuació no prevista de reforç d’aquests fonaments existents abans d’aixecar la caixa del futur equipament. [Jesús Badenes · Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)