/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 03 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.462 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Ah!, sí, el progrés!, d'AdifAh!, sí, el progrés!, d'Adif
: : Actualitat > 2008 :: Retalls de premsa | 10·12·2008

Adif i l’Ajuntament de Girona obren al públic un aparcament provisional a l’avinguda Sant Narcís

El Dimoni |

ADIF/AJUNTAMENT.GI > Té una capacitat de 97 places, 79 per a vehicles i 18 per a motocicletes i el seu objectiu és oferir alternatives d’aparcament per als ciutadans entorn de les obres de construcció de la Línia d’Alta Velocitat.

Adif (entitat pública empresarial adscrita al Ministeri de Foment i encarregada del desenvolupament i gestió de la xarxa ferroviària) conjuntament amb l’Ajuntament de Girona han obert al públic -10 des.- un aparcament provisional per a vehicles amb una capacitat de 97 places i que s’ha habilitat en un solar situat a la confluència de l’avinguda (av.) de amb el carrer (c.) d’Antoni Gaudí, a Girona.

L’objectiu d’aquesta actuació és oferir alternatives d’estacionament als ciutadans de Girona entorn de les obres de construcció de la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-Frontera francesa que discorre pel tram urbà de la ciutat de Girona, com a reflex de la voluntat d’Adif de minimitzar les molèsties ocasionades als veïns per l’execució dels treballs, en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona.

La posada en servei de l’aparcament s’ha dut a terme en dues fases, la primera de les quals va permetre habilitar el mes de setembre passat un total de 54 places. Els treballs d’adequació de la segona fase han permès ampliar el recinte d’estacionament fins assolir la capacitat total de 97 places, 79 per a vehicles i 18 per a motocicletes. Per a la seva entrada en funcionament, s’ha portat a terme un condicionament del terreny, l’asfaltatge del solar amb una capa de paviment aglomerat i la senyalització de les places. Els accessos a l’aparcament es realitzen mitjançant dues entrades habilitades des de l’av. de.

Adif està executant a la zona urbana de Girona les obres de l’estructura de la futura estació soterrada, que s’inscriu en la construcció de la Línia d’Alta Velocitat al seu pas per la ciutat.

El tram Túnels Urbans i Estació de Girona de la Línia d’Alta Velocitat, que té un pressupost d’adjudicació de 278.629.970 €, té una longitud total de 3.640 m i consta de dos túnels, excavats majoritàriament mitjançant tuneladora. El primer túnel -denominat Girona I- amb una longitud de 1.297 m, discorrerà des del polígon industrial Mas Xirgu fins a la futura estació soterrada, sota els c. Oviedo i Josep Maria Gironella. El segon túnel -Girona II- anirà des de la nova estació fins al barri de Fontajau, passant sota els c. Santa Eugènia, la i el Parc de la Devesa i el riu Ter, amb una longitud total de 1.564 m.

Més informació

Per a més informació, els veïns poden adreçar-se al Punt d’Informació i Atenció al Ciutadà d’Adif a Girona, situat al c. Pierre Vilar, núm. 7, al tel. 972 413 653, el web www.adif.es, o al correu-e: piac.gir(arrova)adif.es

La Línia d’Alta Velocitat Madrid-Frontera està cofinançada pel Fons de Cohesió, encaminat a afavorir el desenvolupament i la vertebració territorial a través del ferrocarril, i que contribueix a reduir les disparitats socials i econòmiques entre els ciutadans de la Unió. També es cofinança amb ajuts financers a projectes d’interès comú en l’àmbit de les Redes Transeuropeas de Infraestructuras de Transporte (RTE-T).

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)