/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 02 abril de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.305 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Ah!, sí, el progrés!, d'AdifAh!, sí, el progrés!, d'Adif
: : Cultura > Teatre | 16·10·2009

Adif, entre el teatre i el vodevil

Martí Carreras |

Amb molta sorpresa he llegit els dos diaris de la ciutat que, amb grans titulars i a primera plana, afirmen que «Adif sosté que el TAV estarà a punt el 2012 tot i el retard de sis mesos de la tuneladora» (Diari de Girona) i «Adif manté que acabarà el TAV a Girona el 2012 tot i que la tuneladora va mig any tard» (El Punt).

He comprat ambdós diaris per poder rellegir la notícia de la visita del director d’Adif a la nostra ciutat amb més tranquil·litat. Després de tant demanar «volem informació» no estaria bé menystenir la que ens donen.

A primer cop d’ull, gran notícia!, dues planes i portada! però, com ens tenen acostumats en realitat tot fum… dades, dades i més dades tècniques difícils de contrastar, que ja sabem que són certes (mal aniríem si ells no sabessin quants treballadors, quantes travesses, quants pilons de seguretat i quines dimensions tindrà l’estació) i que ni ganes d’intentar debatre… però que podrien formar part de qualsevol publireportatge que ens volen fer creure que preparen per a TVGi sobre el molt que saben treballar, de la més gran obra feta a l’Estat, de les empreses punteres que duen a terme l’obra… que els amants de la alta enginyeria o els neòfits en grans infraestructures agrairan per sadollar la gana de saber…

En realitat, res de nou! l’AVE arribarà el 2012!, les vies i els trens s’entén, però… i els acabats?, amb l’historial quasi delictiu d’aquestes UTE que un cop han passat el que els interessa continuen endavant deixant empantanegats pobles i ciutats, ens hem de refiar?

I del que realment interessa i preocupa als ciutadans i veïns no n’ha de parlar el senyor president?, que aviat ha de començar el famós pas d’un camió cada tres minuts que fa més d’un any que ens té barrat el carrer Oviedo, que hem perdut mil places d’aparcament i les naus encara per enderrocar, que encara no se’ns ha explicat ni on van els accessos ni qui ni com s’urbanitzarà la zona després de les obres i -per tant- com quedarà el c. Oviedo i el Josep M. Gironella i el CEIP Cassià Costal, que en d’altres barris s’ha canviat l’emplaçament de les sortides d’emergència, que la carretera d’accés a l’autopista ha cedit uns 15 cm, que no s’ha tornat a parlar mai dels accessos per a discapacitats, que els comerços del barri han notat una davallada en el negoci… de tot això, res de res: el que deia, fum!

Però al mig de l’afartada informativa, una nova sorpresa: com qui no vol la cosa, com si del dia a dia de les obres es tractés, ens deixen anar que Adif es converteix en patrocinador preferent de Temporada Alta amb una aportació de 80.000 €!… la mare que els va parir!

Adif? insensible als dubtes i temors dels veïns i ciutadans, prepotent a les demandes de més informació, intransigent amb els compliments dels terminis (quan els interessa) i del què cal fer -o no- per aconseguir-ho… ens compra amb la misèria de 80 mil euros?

I l’Ajuntament de Girona?

Menystenint els maldecaps dels ciutadans, insultant amb el posat de perdonavides d’algunes regidores que no informen sinó escupen el poc que saben i el molt que volen convèncer, es sotmet de nou als capricis del prepotent donant-los el títol de patrocinador preferent perquè ha deixat la xavalla al pot de Temporada Alta enlloc d’exigir-los les compensacions econòmiques que cada veí i cada comerciant del nostre barri i de la nostra ciutat té dret (defensar els nostres interessos, vaja) i que és pel que cada cop que podem -i ens deixen- elegim els nostres representants?

No és la primera vegada que ho fan, però us puc assegurar que -a nosaltres- no ens compren amb les escorrialles! La paraula dignitat no la utilitzen massa a la plaça del Vi.

Per mi ja els poden donar les claus de la ciutat, i que s’ho facin com vulguin!, però -tant per tant- que s’ho paguin!

Als que treballem no ens regalen res, al contrari, ens demanen comprensió i paciència mentre ens cusen a multes de totes menes i ens apugen els impostos municipals… però és clar, a aquest Ajuntament demanar-los sensibilitat et converteix en poc menys que l’enemic número 1…

Martí Carreras i Planas és veí del

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)