/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 28 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.456 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Opinió | 18·10·2011

«Adéu al vial de les Hortes de Santa Eugènia»: la moció d’ICV-EUiA presentada al ple de l’Aj. de Girona per a la supressió del vial de les hortes

Núria Terés |

Estem davant d’un fet històric: l’Ajuntament de Girona ha decidit eliminar definitivament el vial que travessa les Hortes de de Ter. A la moció presentada per ICV-EUiA i defensada per mi mateixa, amb l’orgull de saber-me i sentir-me una eugenial eugenienca, el Ple municipal va acollir la proposta i la va aprovar. Hem esborrat tota mena de dubtes i amenaces sobre un futur vial que, a banda de malmenar un espai natural excepcional com són les hortes, provoqués un espai frontera, sense ponts humans entre les persones. Gràcies a les veus dels eugeniencs i eugenienques.

Núria Terés i Bonet és veïna de de Ter i regidora de l’Ajuntament de Girona

 

S’aprova la moció d’ICV-EUiA, presentada al Ple de l’Ajuntament de Girona del passat dilluns -17 oct.-, per a la supressió del vial de les Hortes de de Ter del Pla General Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat de Girona i del Pla especial de les Hortes

En aquests darrers anys la pressió urbanística ha anat configurant de Ter com un barri d’acollida. La seva composició social s’ha anat consolidant en una gran diversitat de ciutadans i ciutadanes que es defineixen alhora en un ric i dinàmic teixit associatiu.

En aquest barri -el més dens i poblat de la ciutat- el creixement urbanístic no va anar acompanyat d’espais públics, imprescindibles per a la cohesió social. La pressió demogràfica feia necessari adequar els pocs espais públics disponibles per oferir-los a la ciutadania i així contribuir a la cohesió social. La frontissa de sempre es va plantejar com un espai que permetés el dinamisme social i alhora generés una transició i una connexió amb les hortes. Així va quedar establert i recollit en l’intent de procés participatiu en el marc del Pla de barris. I així ho continuen reivindicant el conjunt d’entitats veïnals del sector-Can Gibert del Pla. El vial sobre les hortes inhabilitaria la frontissa com a espai de trobada i el convertiria en un espai de frontera.

Per altra banda, el nostre grup municipal conjuntament amb altres organitzacions, sempre hem defensat l’espai natural de les Hortes de pel seu valor ecològic i realment s’han convertit en un espai natural consolidat, d’oci i de cohesió social de primer ordre. Entenem que les Hortes de i les de Salt conformen un únic espai, per sobre dels límits administratius. I aquesta concepció de l’espai de les Hortes de gaudeix d’un reconeixement molt ampli i va rebre el suport de la resta de grups de l’Ajuntament que van ratificar la seva protecció de manera unànime en el Ple del 12 d’abril de 2011.

La perspectiva que en un futur proper hi pugui passar un vial de trànsit rodat aniria en contra de tots aquests elements de sostenibilitat, pacificació, cohesió, relació intercultural, preservació d’espai natural, i implicaria més densificació i menys qualitat de vida a part de la pràctica destrucció del paratge de les hortes, amb uns costos molt elevats per al barri -encaixonat entre dues frontisses-. A més, agreujaria de manera molt notable la congestió sobre el tràfic de la ciutat en facilitar-ne l’entrada directa als futurs vehicles procedents de la variant de Bescanó i de la sortida de Girona centre de l’AP7.

El Ple del 12 d’abril de 2011 va aprovar el Pla especial de protecció de les Hortes amb l’objectiu de preservar aquesta zona de qualsevol projecte urbanitzador. Per coherència entre els diferents ordenaments i el Pla General, cal eliminar les referències al vial.

Tanmateix, l’Ajntament de Girona va formular al·legacions al Pla Director de l’Àrea Urbana de Girona per tal que el vial no formés part de la xarxa bàsica de trànsit.

Per últim, destacar que el vial de les Hortes va ser un dels temes debatuts en la darrera campanya electoral i sobre el qual la majoria de forces polítiques representades avui ara en aquest Ple es van mostrar a favor de la seva supressió.

L’acord aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Girona

Per tot això, el grup municipal d’ICV-EUiA proposa al Ple de l’Ajuntament de Girona l’adopció del següent acord: iniciar el tràmits per a la supressió del vial de les Hortes de i modificar el PGOU i el Pla especial de les Hortes de per adequar la seva cartografia, suprimint les referencies al vial.

Núria Terés i Bonet [vídeo] és veïna de de Ter i regidora de l’Ajuntament de Girona del grup municipal d’ICV-EUiA (Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa)

 

:: HISTÒRIC

:: JOAN OLÒRIZ [03·05·2007]
> ICV-EA, la frontissa i el vial de les hortes

:: JOAN OLÒRIZ i ENRIC PARDO [05·08·2004]
> Qui necessita les Hortes?

 

:: AV SANTA EUGÈNIA [30·07·2001]
> Al·legacions de l’AV al Pla General de la ciutat de Girona

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)