/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 06 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.465 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La Plataforma en defensa de les hortes i ribes del Ter FOTO ARXIU: EL DIMONILa Plataforma en defensa de les hortes i ribes del Ter FOTO ARXIU: EL DIMONI
: : Les hortes > Hortes de Santa Eugènia Eugènia de Ter | 04·03·2005

A L’AJUNTAMENT DE GIRONA
La Plataforma en defensa de les Hortes i Ribes
del Ter reclama i defineix l’audiència publica

Hortes i Ribes |

El reprodueix la reclamació, entrada divendres, 4 de març, al Registre Municipal de l’Ajuntament de Girona per la Plataforma en defensa de les Hortes i Ribes del Ter, on es defineix l’audiència pública sol·licitada el 4 de febrer passat. La instància fixa el contingut temàtic de l’audiència i les dues propostes de dates i llocs on desenvolupar l’acte. S’ha lliurat còpia als regidors Ponç Feliu i Enric Pardo.

La Plataforma en defensa de les Hortes i les Ribes del Ter, a Girona, exposa

Que el passat divendres dia 4 de febrer vam entrar al Registre Municipal sol·licituds a Alcaldia i als respectius Grups Municipals (juntament amb còpies del manifest de la Plataforma) en les quals, entre d’altres qüestions, demanàvem la realització d’una audiència pública. Que tot i haver mantingut algunes converses amb càrrecs municipals, encara s’ha de concretar la realització d’aquest acte.

Per tot plegat, demanen

1. La celebració de la referida audiència pública amb el següent temari:

a. El Pla especial de protecció i desenvolupament de les hortes. Informació sobre la fase actual d’elaboració. Definició dels límits de l’àmbit a protegir. Compromís de manteniment dels objectius, característiques i procediments establerts a l’art. 260 del PGOU. Establiment de canals permanents de participació (informació, proposta i seguiment). Demanar la recuperació del sol de propietat municipal (zona verda i esportiva) del Pla del Parador del, per a l’àmbit de les hortes.

b. Els vials a les hortes (i el pont sobre el Ter i la rotonda a Domeny). Reclamar informació concreta i veraç sobre la situació d’aquests projectes. Exigir el compromís de no construcció d’aquestes estructures, ni a Girona ni a Salt.

c. Les persones usuàries de les hortes (propietaris i arrendataris, les activitats productives, ecològiques, socials, de recerca, formatives i educatives). El compromís de l’Ajuntament donant suport i reconeixement a les iniciatives associatives, contra el mobbing urbanístic i l’especulació, tot facilitant i aportant recursos per al manteniment d’infrastructures i per a facilitar els acords de cara al reg.

d. La sèquia. Reclamar informació sobre la seva situació material, tècnica i jurídica. Les responsabilitats dels ajuntaments i l’ACA. En línia amb l’apartat anterior, l’exigència de compromisos per al seu manteniment, tot prioritzant les funcions de reg.

e. Els projectes a la zona de Pedret-Salesians. Reclamar informació i exigir la no construcció d’elements (discoteca i pont) que malmeten la zona inundable i la illa del Ter [tot recordant la «prohibició d’urbanitzar i edificar en zones inundables» de l’article 9.2 de la Llei d’Urbanisme del 2003]

2. Que l’esmentada audiència es realitzi el dimecres dia 16 de març (o sinó dijous 17 de març) d’enguany, a les 19.30 h en un local apropiat (situat per exemple a la Casa de Cultura o al Centre Cultural de la Mercè, de Girona).

3. Que aquest acte sigui presidit i dirigit per una mesa formada per tres persones (una de l’Ajuntament, una de la Plataforma i una tercera provinent de la Universitat, mitjans de comunicació o altres àmbits professionals, designada de mutu acord entre les dues parts).

4. Que l’acte es desenvolupi d’acord amb la següent esquema. L’audiència podria tenir tres parts (d’uns 30 minuts cada una).

a. Una primera part que seria per a la Plataforma en defensa de les hortes i ribes del Ter. En primer lloc, intervindrien persones de la Plataforma (representant els diversos sectors: horticultors, associacions de veïns, ecologistes, etc.) plantejant els temes acordats. A continuació es podria obrir un torn d’intervencions del públic de cara a completar els requeriments de la Plataforma.

b. Una segona part, a càrrec dels representants de l’Ajuntament que haurien de donar resposta a les qüestions plantejades, tot emplaçant-los en un doble sentit, el d’obtenir informació i el d’aconseguir compromisos públics respecte a l’adopció de mesures i a garantir canals de participació i seguiment.

c. Un torn final d’intervencions obert a tothom de cara al debat i si pot ser a la concreció de posicionaments.

5. Que per part de l’Ajuntament de Girona es posin els recursos per a la correcta realització de l’audiència, així com la necessària publicitat per a que la ciutadania de Girona en tingui coneixement amb la suficient concreció i antelació.

A l’espera de la vostra resposta, us saluda ben atentament,

Plataforma en defensa de les Hortes i Ribes del Ter

Agrupament Escolta Sant Cugat (Salt); Associació de Naturalistes de Girona; Associació de Veïns Pedret-Salesians; Associació de Veïns de de Ter; Associació de Veïns del; Associació de Veïns del Barri Vell i sector Autopista (Salt); Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona; ElDimoni.com de de Ter; Els Xirucaires (Salt); Galanthus (Celrà); Grup del Projecte Rius de la Gent Gran de Salt; Grup Editor de la Revista de Sarrià de Ter; Grup Gironí de Defensa del Territori; Grup Muntanya Sarrià; La Farga, revista de Salt; Marfull (Salt); Mou-te en Bici; Societat d’Estudis i Recerca de Salt; UGT de Girona; i hortolans de la Sèquia

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)