/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 24 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.391 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Cultura > Art | 30·12·2009

A Can Ninetes: «Una mirada a l’any mil des de la talaia de la modernitat: Beatus de Girona»

Només Art |

El Beatus de Girona, d’una extraordinària i complexa varietat iconogràfica, representa la culminació del desenvolupament gràfic d’una època convulsa. Geografia, arquitectura, història, fabulació, imaginació, sociologia, matemàtica… una infinitat de matèries i coneixements s’integren en aquests manuscrits, expressant la voluntat d’aplegar el saber d’una època i utilitzant la il·lustració com a eina per a la comunicació. Ens proposem actualitzar a través d’aquesta exposició l’essència del missatge.

Buscar simplicitat a idees complexes és una de les principals motivacions dels autors d’aquest manuscrit. Aquesta vessant pedagògica també és l’eix principal de la nostra mostra, relacionant la mirada i les accions d’artistes plàstics contemporanis (Narcís Coderch, Quico Estivill, Jordi Isern i Jordi Serra) amb els missatges inclosos en aquests documents, de gran importància per entendre una època que marcarà el devenir de la nostra societat… [FOTOS: CARLES MARTÍ-BOSACOMA]

Quico Estivill, Jordi Isern, Jordi Serra, Narcís Coderch

Tant Quico Estivill com Jordi Isern ens presenten obres recents concebudes en format de llibre. Estivill en monumentalitza el disseny presentant-nos grans volums de gairebé dos metres d’altura on reflexiona entorn de la comunicació i la transmissió de coneixements. Isern uneix la espiritualitat subjacent de la seva obra pictòrica amb la dimensió mística del llibre i la lectura.

Pel que fa a Jordi Serra ens presenta muntanyes de brossa de acumulada: el nostre apocalipsis. Amb diferents quadres d’una tècnica depurada l’artista ens pinta objectes de la vida quotidiana: mals endreços, containers d’escombraries amuntegades… Una de les lectures que el propi artista fa d’aquesta sèrie d’obres és justament aquesta part fosca de la societat: allò que s’ha d’amagar, que no queda be ensenyar i menys en una obra d’art. Al final, si no s’hi posa remei, pot acabar essent la nostra desgracia, la contaminació del nostre ecosistema, el nostre apocalipsis.

El sentit de l’humor de Narcís Coderch també hi té cabuda en aquesta exposició entorn del Beatus de Girona. Oques de dos caps, Pantocràtors fumadors… Coderch representa el costat irònic i sarcàstic de la religió i de la vida, fent ús sempre de la fabulació creativa que el caracteritza.

FINS AL PASSAT 30 de desembre de 2009

Organitzen Galeria No+Art 3.14 i Fundació Atrium Artis
Col·laboren Ajuntament de Girona i el Centre cívic

Centre cívic
C. Santa Eugènia, 146 – CP 17006 Gi
Tel. 972 245 111
Horari: de dilluns a divendres, de 9 del matí a 9 de la nit,
i dissabtes de 4 de la tarda a 8 del vespre

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)