/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.394 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Quim Curbet (autor del text) i Puri Molina, el dia de la presentació del llibre Escola d'adults de Salt. 30 anys al servei del poble. Salt, 1976-2006Quim Curbet (autor del text) i Puri Molina, el dia de la presentació del llibre Escola d'adults de Salt. 30 anys al servei del poble. Salt, 1976-2006
: : Paulo Freire > Opinió | 12·12·2006

30è ANIV. DE L’ESCOLA D’ADULTS DE SALT
Una estrella solidària

Quim Curbet |

Hipòcrates, que intentà separar la ciència de la religió, deia que la vida és curta, l’aprenentatge llarg, l’ocasió fugaç, l’experiència tramposa i el judici difícil. Un veí meu, que tenia la capacitat de ser més concret, sempre que podia li deia a la seva dona que la vida és massa curta per aprendre a parlar alemany. Tots dos tenien raó a la seva manera. Ars longa, vita brevis.

Si considerem que la vida és curta, trenta anys no són poca cosa. Però el temps és una matèria que es devalua constantment, que no cotitza en borsa i, en contra del que es diu generalment, no val gairebé res. Probablement dedicar-se a l’educació és voler lluitar contra el temps, és intentar fer florir en el pensament dels altres les flors imprescindibles del saber, que ens fan radicalment diferents de la resta de cuques que habiten aquest planeta, que gira sense aturador en el buit a la terrible velocitat de trenta quilòmetres per segon. Aquests mestres que dediquen la seva vida a intentar inculcar-nos alguna cosa positiva en el cervell, em mereixen tot el respecte. Educar és impartir justícia i el judici, tal com dèiem, és difícil. El Centre de Formació d’Adults Les Bernardes de Salt és un projecte educatiu producte de la tossuderia d’un grup de mestres, que haurien pogut dedicar-se perfectament a una altra activitat més profitosa que el fet d’intentar educar una horda de mal educats.

Heràclit, que també era savi i grec, deia que un no es banya dues vegades en el mateix riu i Sebas Parra, que ha intentat tantes vegades aprendre a nedar sense èxit, ho sap prou bé. Però malgrat totes les embranzides del riu de la història, l’Escola d’adults de Salt ha estat des de fa trenta anys el reducte d’una determinada manera de veure el món i la vida, i encara continua lluint com una estrella solidària en un cel carregat de negror. Esperem que aquest estel, que un dia ens va ensenyar a ser més tolerants, més enraonats i més lliures, no s’apagui mai i ens continuï guiant pels camins atzarosos de la vida.

Quim Curbet és fill del, exfotògraf de Salt, editor i escriptor
CCG Edicions

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada