/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.394 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

IL·LUSTRACIÓ: VICENÇ HUEDO [1981] per a el dimoniIL·LUSTRACIÓ: VICENÇ HUEDO [1981] per a el dimoni
: : Paulo Freire > Opinió | 12·12·2006

30è ANIV. DE L’ESCOLA D’ADULTS DE SALT
Parra & Colomer

El Dimoni |

Les paraules se les endú el vent. Mentida! La tele és una caixa tonta. Mentida! A internet tot és virtual. Mentida, també!

Els que així qualifiquen la ràdio, la televisió o la xarxa són uns curts de mires. Sebas Parra & Joan Colomer varen ser els primers a creure en la potència de les ones hertzianes i van participar des de l’inici en les emissions de Ràdio Salt, allà per la dècada dels vuitanta, difonent els valors que l’Escola d’adults de Salt impartia, quan Sunyer ens acollia. L’espai setmanal L’hora del pati, editat per l’Escola, servia per tractar el temari del curs o els temes d’actualitat sense escarafalls. Una mena d’universitat a distància (com feien a Ràdio-3 i no ha sabut fer tota la nostrada Catalunya Ràdio). Convidar a la ràdio local alumnes o col·laboradors de l’Escola, l’alcalde o responsables de serveis municipals amb la més absoluta normalitat, varen fer que Ràdio Salt es tintés de la proximitat que aquest duet impregna.

Parra & Colomer i Caballé són els que millor han sabut esprémer l’atractiu pedagògic de les imatges en vídeo o DVD (el Yo sí puedo n’és l’exemple més recent). Parra & Colomer també saben -per mestres- que internet no és el futur, és la realitat… i El -per vell- els fa costat. Parra & Colomer, si s’ho proposessin, també podrien ser una parella de pel·lícula. Basada en fets reals, el guió ja el tindrien. Però El està convençut que no el porten a la gran pantalla perquè no resultaria creïble, perquè ¿qui pot creure’s que un directordelsserveisterritorialsd’educacioagironad’ungoverncatalanistaid’esquerres utilitzi el fax per fer valer la seva autoritat? El, que té memòria per al que vol i selectiva, recorda aquí aquella anècdota que explicava Lola Flores quan, trobant-se en un restaurant, un ministre de Franco que sopava unes taules més enllà va ordenar un lacai que indiqués a la Faraona que anés a saludar-lo. La Flores s’hi va negar. El feixista va exclamar allò tan baix del «vostè no sap amb qui està parlant!». Lola va afinar: «És de vostè de qui no es recordarà ningú quan salti de la cadira».

eldimoni.com, que va néixer del paper el 1981, ha tingut la gran sort de ser veí de Parra & Colomer al llarg de la seva presència terrenal i ha gaudit i ha après amb la manera de fer i comunicar d’aquesta parella de fet i dels drets. Gràcies en nom de la ràdio local, de les imatges properes i d’internet que ens acosta.

Ah! Els eugenials Parra & Colomer també saben fer llibres! Un d’ells -el més recent- el tenim a les mans, Escola d’adults de Salt. 30 anys al servei del poble. Salt, 1976-2006.

El [eldimoni.com] periòdic eugenienc

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)